Aktiver din MitID chip

Skal du aktivere din MitID chip, er der tre måder at gøre det på:

• Aktivér chippen ved at logge på MitID.dk med en aktiv MitID app, kodeviser eller kodeoplæser
  • Aktivér chippen ved at scanne dit pas/ID-kort i MitID appen
  • Aktivér chippen med en aktiveringskode, du får udleveret i Borgerservice

Aktiveringen består af to trin. Af sikkerhedshensyn går der 24 timer mellem de to trin.

Trin A: Få adgang til at kunne aktivere chippen

1. Log på MitID.dk (øverst på skærmen)
  2. Find boksen 'Identifikationsmidler'. Tryk Se.
  3. Find 'Tilføj identifikationsmidler' nederst på siden. Tryk Tilføj.
  4. Tryk Anmod om adgang og log ud.

Vent 24 timer - du får besked, når du får adgang.

Trin B: Aktivér chippen

1. Log på MitID.dk. Tryk Se under 'Identifikationsmidler'.
  2. Find boksen 'Tilføj identifikationsmiddel'. Tryk Tilføj.
  3. Tryk på Vælg under 'MitID chip' på siden 'Vælg MitID identifikationsmiddel'.
  4. Tryk på Start på siden 'Tilslut din MitID chip'.
  5. Forbind chippen til din computer med det medfølgende kabel, og tryk på
    chippen.
  6. Når du kommer til siden 'Tilslut igen og godkend', skal du trykke Start.

Du kan aktivere din MitID chip med dit pas/ID-kort, hvis du har:

Få en aktiveringskode til chippen ved at scanne pas/ID-kort i MitID appen

1. Hent MitID appen fra App Store eller Google Play, hvis du ikke allerede har den.
  2. Åbn appen; tryk på menuen øverste på skærmen. Tryk på Aktiver MitID.
  3. Vælg at fortsætte med Pas/ID-kort – og følg trinene for at scanne pas og for at
    få aktiveringskoden.
  4. Husk at skrive aktiveringskoden ned, når du får den.

Du bliver herefter ført over på www.MitID.dk for at færdiggøre aktiveringen. Aktiveringskoden virker i 30 min.

Brug for hjælp til at scanne pas? Se mere her: www.MitID.dk/pas-scanning

Hos Borgerservice kan du få udleveret en aktiveringskode. Du skal identificere dig med gyldig legitimation for at Borgerservice kan udlevere aktiveringskoden. Husk at bestille tid i Borgerservice, inden du møder op.

Find din nærmeste Borgerservice og bestil tid
Medbring gyldig legitimation

Når du har fået din aktiveringskode

Aktiver din MitID chip med en aktiveringskode

Sådan bruger du MitID chippen

Når du skal godkende med din MitID chip, skal du først indtaste dit bruger-ID og din adgangskode. Herefter skal du tilslutte chippen til din computer, tablet eller telefon, fx med det medfølgende USB-kabel. Tryk på knappen på chippen – og du har godkendt med MitID. Se mere www.MitID.dk/chip