Aktiver din MitID kodeoplæser

Skal du aktivere din MitID kodeoplæser, er der tre måder at gøre det på:

• Aktivér kodeoplæseren ved at logge på MitID.dk med en aktiv MitID app eller chip
  • Aktivér kodeoplæseren ved at scanne dit pas/ID-kort i MitID appen
  • Aktivér kodeoplæseren med en aktiveringskode, du får udleveret i Borgerservice

Aktiveringen består af to trin. Af sikkerhedshensyn går der 24 timer mellem de to trin.

Trin A: Få adgang til at kunne aktivere kodeoplæseren

1. Log på MitID.dk (øverst på skærmen)
  2. Find boksen 'Identifikationsmidler'. Tryk Se.
  3. Find 'Tilføj identifikationsmidler' nederst på siden. Tryk Tilføj.
  4. Tryk Anmod om adgang og log ud.

Vent 24 timer - du får besked, når du får adgang.

Trin B: Aktivér kodeviseren

1. Log på MitID.dk. Tryk Se under 'Identifikationsmidler'.
  2. Find boksen 'Tilføj identifikationsmiddel'. Tryk Tilføj.
  3. Tryk på Vælg under 'MitID kodeoplæser' på siden 'Vælg MitID identifikationsmiddel'.
  4. Følg aktiveringstrinene for din kodeoplæser.

Du kan aktivere din MitID kodeoplæser med dit pas/ID-kort, hvis du har:

Få en aktiveringskode til kodeoplæser ved at scanne pas/ID-kort i MitID appen

1. Hent MitID appen fra App Store eller Google Play, hvis du ikke allerede har den.
  2. Åbn appen; tryk på menuen øverste på skærmen. Tryk på Aktiver MitID.
  3. Vælg at fortsætte med Pas/ID-kort – og følg trinene for at scanne pas og for at
    få aktiveringskoden.
  4. Husk at skrive aktiveringskoden ned, når du får den.

Du bliver herefter ført over på www.MitID.dk for at færdiggøre aktiveringen. Aktiveringskoden virker i 30 min.

Brug for hjælp til at scanne pas? Se mere her: www.MitID.dk/pas-scanning

Hos Borgerservice kan du få udleveret en aktiveringskode. Du skal identificere dig med gyldig legitimation for at Borgerservice kan udlevere aktiveringskoden. Husk at bestille tid i Borgerservice, inden du møder op.

Find din nærmeste Borgerservice og bestil tid
Medbring gyldig legitimation

Når du har fået din aktiveringskode

Aktiver din MitID kodeoplæser med en aktiveringskode

Sådan bruger du MitID kodeviseren

Når du skal godkende med MitID kodeoplæser, skal du først indtaste dit bruger-ID og en 6-cifret engangskode fra kodeoplæseren. Engangskoden får du ved at trykke på den røde knap nederst til højre på kodeoplæseren. Indtast herefter din adgangskode – og du har godkendt med MitID. Læs mere www.MitID.dk/kodeoplæser