Få MitID igen - med NemID

Hvis du har mistet MitID, kan du få det igen – ved hjælp af dit NemID (nøglekort eller nøgleapp), som du kan logge på MitID.dk med.

Har du mistet din MitID app eller fx kodeviser, skal du huske at spærre detFølg trinene nedenfor for at få MitID igen med NemID.

Mistet MitID kodeviser eller -kodeoplæser?

Hvis du har mistet fx din kodeviser og gerne vil have en ny, kan du også bestille én på MitID.dk inde på din profilside. Imens du venter på at modtage den, kan du bruge MitID appen.

Sådan gør du

• Åbn siden Få MitID med NemID.
  • Log på med NemID, fx dit nøglekort eller NemID nøgleapp.
  • Husk dit bruger-ID, som du får vist nu.
  • Vælg nu MitID app – og følg trinene for at aktivere den.

Hav MitID appen flere steder
Det er en god ide efterfølgende at få MitID appen på endnu en telefon eller tablet. Så kan du stadig bruge MitID, hvis du fx skulle miste din telefon. Det gør du ved at gå ind i MitID appen og trykke på ’Aktiver app’ i menuen øverst til venstre – og blandt andet scanne dit pas og ansigt for at bekræfte din identitet. Du kan have op til tre aktive MitID apps.

Få en ekstra MitID app

Hvis du gerne vil have fx en MitID kodeviser efterfølgende, kan du bestille den på din profilside på MitID.dk.

• Log på MitID.dk med din MitID app.
  • Gå til boksen Identifikationsmidler, og klik på Se.
  • Gå til boksen Tilføj identifikationsmiddel, og klik på Tilføj.
  • Klik på knappen Anmod om adgang på den næste side – og vent af sikkerhedshensyn 1 time, før du kan fortsætte. Log herefter på MitID.dk igen for at gøre bestillingen færdig.