Danskere bosat i udlandet

Du kan også få MitID som dansker bosat i udlandet, så du fortsat har adgang til digitale selvbetjeningsløsninger i Danmark.

Sådan bruger du MitID

For at kunne bruge MitID skal du have enten MitID app eller et af alternativerne, fx MitID kodeviser, for at kunne logge på eller godkende med MitID. Med MitID app kan du komme i gang med det samme, mens du skal vente på at få leveret MitID kodeviser, -kodeoplæser og -chip.  
Sådan bruger du MitID

Få MitID med pas

Få MitID med pas

Du kan bruge dit pas (dansk, grønlandsk eller færøsk pas) og MitID appen til at få MitID. MitID appen kan aflæse en chip i dit pas og dermed bekræfte, hvem du er. Det kan være et alternativ til at gå i Borgerservice eller at få MitID med NemID.

Hvis din telefon ikke kan scanne dit pas, kan du låne en andens telefon. Følg linket i knappen og læs mere.

Få MitID med pas
Få MitID med NemID

Få MitID med NemID

Du kan få MitID her, hvis du har NemID. Du skal desuden have adgang til SMS eller e-mail, hvor du vil modtage informationer, som du skal bruge undervejs.   

Få MitID med NemID

Hvis du ikke har NemID eller ikke kan scanne dit pas 

Hvis du ikke kan få MitID med NemID eller ved at scanne dit pas i MitID appen, skal du møde op i borgerservice for at få MitID, fx næste gang du er i Danmark. 

Mød op i borgerservice  

1. Medbring dit danske pas, dit danske kørekort, eller to ud af følgende tre dokumenter:   

  • Personattest  
  • Dåbsattest  
  • Fødselsattest  

2. Svar på en række spørgsmål om dig selv (baseret på dine oplysninger i CPR-registreret), for at bekræfte, at du er dig. Det kræver dog, at der er tilstrækkeligt med oplysninger om dig i CPR-registret.  Hvis der ikke kan dannes nok spørgsmål, eller hvis det ikke er muligt for dig at svare på spørgsmålene, skal du have et vidne med, der kan bekræfte, at du er dig. Vi anbefaler at du tager et vidne med. 
  

Hvad er et vidne?  
Et vidne er en person, som møder op sammen med dig i borgerservice og kan bekræfte, at du er dig. For at være vidne skal personen være fyldt 18 år, og have haft MitID i mere end 10 dage. Vidnet skal medbringe gyldig legitimation og sit MitID. En person kan højest være vidne for 3 personer inden for 120 dage. 

Find et borgerservicecenter og bestil tid 

Læs mere om at få hjælp til MitID hos borgerservice 

Læs mere om at få MitID med tjeneste- og diplomatpas