Danskere bosat i udlandet

Du kan også få MitID som dansker bosat i udlandet.

Danskere bosat i udlandet

Hvis du er dansker bosat i udlandet og fremadrettet vil have adgang til digitale selvbetjeningsløsninger i Danmark, skal du have et MitID. 

Hvis du har NemID

Hvis du har NemID, kan du få MitID allerede nu.

Start din rejse fra NemID til MitID.

Husk at du skal bruge et identifikationsmiddel, fx MitID app eller MitID kodeviser, for at kunne logge på eller godkende med MitID. Du kan komme i gang med det samme med MitID app, mens du skal bestille MitID kodeviser. Vi kan ikke garantere for leveringstid, hvis du bestiller et fysisk MitID identifikationsmiddel som fx MitID kodeviser, så bestil i god tid.

Læs mere om MitID identifikationsmidler.

Hvis du ikke har NemID

Hvis du ikke har NemID, kan du besøge borgerservice, næste gang du er i Danmark. Medbring dit danske pas, dit danske kørekort, eller to ud af følgende tre dokumenter:

  • Personattest
  • Dåbsattest
  • Fødselsattest

Du vil blive bedt om at besvare kontrolspørgsmål baseret på oplysninger i CPR eller medbringe et vitterlighedsvidne som kan bekræfte, hvem du er. Det kan fx være et familiemedlem eller en ven. Vi anbefaler, at du medbringer et vitterlighedsvidne, da det ikke er sikkert, at der er data nok i CPR til, at der kan stilles kontrolspørgsmål.

Vitterlighedsvidnet skal have et gyldigt MitID, som skal være mindst 30 dage gammelt.

Find borgerservice.

Hvis du har dansk diplomat- eller tjenestepas 

Du kan kun opdatere dine ID-oplysninger via NemID nøgleappen med et almindeligt dansk pas. Danske diplomat- eller tjenestepas kan ikke på nuværende tidspunkt anvendes. I foråret 2022 kommer der en løsning til personer med diplomat- og tjenestepas. Indtil da skal du derfor tage i Borgerservice, hvor du kan få MitID. Har du ikke mulighed for dette, skal du kontakte telefonsupporten i din bank. 

Find find telefonnummeret på din bank her