Før du får MitID

MitID er afløseren for NemID. Det er det ID, du skal bruge, når du skal bevise, hvem du er på nettet. Du kan bruge MitID til alt det, som du i dag bruger NemID til.

 • Få MitID på mitid.dk
  Du kan få MitID på mitid.dk, hvis du har NemID. Du skal desuden have adgang til SMS eller e-mail, hvor du vil modtage informationer, som du skal bruge undervejs.   
 • Få MitID med pas
  Du kan bruge dit pas og MitID appen til at få MitID. MitID appen kan aflæse en chip i dit pas og dermed bekræfte, hvem du er. Det kan være et alternativ til at gå i Borgerservice.
 • Få MitID i Borgerservice
  Du kan få MitID i Borgerservice. Husk at bestille tid i Borgerservice og medbring gyldig legitimation.

Læs mere om at få MitID her.

Der er forskellige måder at bruge MitID på. Man kan bruge MitID app med et swipe eller få sine koder via MitID kodeviser, MitID kodeoplæser eller MitID chip. Både MitID app, MitID kodeviser og MitID kodeoplæser er gratis at få og bruge. Læs mere på siden ‘Identifikationsmidler’.

NemID er en sikker løsning i dag, men med MitID styrker vi sikkerheden yderligere - både nu og i fremtiden. Det gør vi blandt andet ved at udfase nøglekortet, som desværre kan misbruges, og ved at indføre en række sikkerhedsforanstaltninger, der fx betyder, at man mere tydeligt kan se, hvilke handlinger, man er ved at udføre, fx overføre penge. Derudover kan du få besked via MitID appen, SMS eller e-mail, hvis fx MitID appen downloades på en ny enhed, eller hvis du anvender MitID fra en computer, du ikke har brugt før.

Selvom du har fået MitID, skal du stadig beholde dit NemID. Det skyldes, at du i en overgangsperiode kan  blive bedt om at bruge NemID. NemID lukker endeligt til sommer 2023.

Nej, MitID kommer som udgangspunkt ikke til at koste dig noget.

 • MitID app er gratis, og det er de første tre MitID kodevisere og MitID kodeoplæsere også. Deres batteri holder ca. 10 år (ved normal brug), så det er kun, hvis du mister en kodeviser eller kodeoplæser flere gange, at det vil koste penge.

 • Hvis du fx i forbindelse med dit arbejde beskæftiger dig med særligt følsomme oplysninger eller anvender MitID mange gange i løbet af en dag, kan du tilkøbe en MitID chip.

 • Det er ikke et krav, at du skal have MitID, ligesom NemID heller ikke er obligatorisk. Men NemID bliver på sigt lukket ned. Det betyder, at hvis du har NemID i dag og gerne vil fortsætte med at betjene dig selv på nettet, så skal du have MitID. 

 • Offentlige myndigheder har pligt til at hjælpe de borgere, der ikke kan selvbetjene sig digitalt.

Læs hvad du kan gøre på siden danskere bosat i udlandet.

Læs hvad du kan gøre på siden udlænding i Danmark.

Hvis du vil have adgang til offentlige tjenester som SU eller Skat i Danmark, skal du have et MitID. 

Læs mere på siden udlænding i Danmark.

Der er mulighed for, at unge kan få MitID, fra de er fyldt 13 år. Det er et tilbud til dem, som har brug for adgang til forskellige selvbetjeningsløsninger, fx adgang til netbank eller skattekort i forbindelse med et fritidsjob eller lignende. 

Læs mere om MitID til 13-14 årige