- Kom i gang med MitID arrow_forward
- Sådan bruger du MitID arrow_forward
- Hjælp og support arrow_forward
- Sikkerhed arrow_forward
- Om MitID arrow_forward
- Vejledninger arrow_forward
MitID er afløseren for NemID. Det er det ID, du skal bruge, når du skal bevise, hvem du er på nettet. Du kan bruge MitID til alt det, som du i dag bruger NemID til.
Der er forskellige måder at bruge MitID på. Man kan bruge MitID app med et swipe eller få sine koder via MitID kodeviser, MitID kodeoplæser eller MitID chip. Både MitID app, MitID kodeviser og MitID kodeoplæser er gratis at få og bruge. Læs mere på siden ‘Identifikationsmidler’.
NemID er en sikker løsning i dag, men med MitID styrker vi sikkerheden yderligere - både nu og i fremtiden. Det gør vi blandt andet ved at udfase nøglekortet, som desværre kan misbruges, og ved at indføre en række sikkerhedsforanstaltninger, der fx betyder, at man mere tydeligt kan se, hvilke handlinger, man er ved at udføre, fx overføre penge. Derudover kan du få besked via MitID appen, SMS eller e-mail, hvis fx MitID appen downloades på en ny enhed, eller hvis du anvender MitID fra en computer, du ikke har brugt før.
Selvom du har fået MitID, skal du stadig beholde dit NemID. Det skyldes, at du i en overgangsperiode kan blive bedt om at bruge NemID. NemID lukker endeligt til sommer 2023.
Nej, MitID kommer som udgangspunkt ikke til at koste dig noget.
Læs hvad du kan gøre på siden danskere bosat i udlandet.
Læs hvad du kan gøre på siden udlænding i Danmark.
Hvis du vil have adgang til offentlige tjenester som SU eller Skat i Danmark, skal du have et MitID.
Læs mere på siden udlænding i Danmark.
Der er mulighed for, at unge kan få MitID, fra de er fyldt 13 år. Det er et tilbud til dem, som har brug for adgang til forskellige selvbetjeningsløsninger, fx adgang til netbank eller skattekort i forbindelse med et fritidsjob eller lignende.