Få MitID app - med pas

Når du skal aktivere eller genaktivere en MitID app, skal du bekræfte hvem du er. I MitID app kan du identificere dig ved at scanne dit pas og dit ansigt (for at sammenligne med dit pasfoto), direkte i appen. Det er et alternativ til dig, der fx ikke ønsker at gå i Borgerservice for at få MitID app.

Jeg ønsker at få MitID app

Jeg ønsker at få MitID app

Vil du have gerne have MitID appen ved hjælp af dit pas, kan du se her, hvordan du gør.

Videoguide: Sådan får du MitID app med pas (5:02)

Har du en pårørende, som  endnu ikke har fået MitID – og som har et gyldigt pas? Så kan du hjælpe personen med at få MitID.

Jeg ønsker at genaktivere min MitID app

Jeg ønsker at genaktivere min MitID app

Er din MitID app fx blevet midlertidig spærret, kan du se her, hvordan du genaktiverer appen ved hjælp at dit pas.

Hjælp til scanning af pas og ansigt?

Videoguide:
Tips og tricks til at scanne pas og ansigt i MitID app (5:49)
Vejledning: Kan du ikke få scanning af pas og ansigt til at virke?

Din telefon skal kunne scanne en chip.

Tjek, at din telefon er opdateret:

• iPhone: Det skal være en iPhone 7 eller opefter, og styresystemet skal være opdateret til mindst iOS 12
  • Android: styresystemet skal være mindst version 7

Gå ind i telefonens indstillinger for at se versionen.

Hvis du kender en, som endnu ikke har fået MitID, kan han eller hun få MitID på sin egen telefon, så længe personen har mindst en iPhone 5 eller en nyere Android-telefon. I det tilfælde kan du hjælpe med at scanne personens pas med din egen telefon - og herefter aktivere appen på personens telefon. Ingen personlige oplysninger bliver gemt eller lagret på din telefon. Se her hvordan.

MitID appen kan bekræfte, hvem man er

Med MitID stilles der høje krav til, at man kan bekræfte, hvem man er, når man skal have MitID. Det kan MitID appen nu hjælpe med. Appen kan:

• scanne koden og aflæse chippen i passet
  • scanne et ansigt, så det kan sammenlignes med fotoet i passet – ligesom paskontrollen i lufthavnen.

De informationer, der er i passet, lagres ikke noget sted. Andre kan derfor ikke få adgang til dem efterfølgende.

Privatlivspolitik for MitID - læs mere om, hvordan MitID behandler dine personlige oplysninger.