Få MitID app - med pas

Når du skal aktivere eller genaktivere en MitID app, skal du bekræfte hvem du er. I MitID app kan du identificere dig ved at scanne dit pas og dit ansigt (for at sammenligne med dit pasfoto), direkte i appen. Det er et alternativ til dig, der fx ikke ønsker at gå i Borgerservice for at få MitID app.

Din telefon skal kunne scanne en chip.

Tjek, at din telefon er opdateret:

• iPhone: styresystemet skal være opdateret til mindst iOS 12
  • Android: styresystemet skal være mindst version 7

Gå ind i telefonens indstillinger for at se versionen.

Tip: Lån en andens telefon De fleste telefoner kan scanne et pas, men har du ikke en telefon der kan det, kan du låne en andens telefon, fx en pårørendes telefon eller en arbejdstelefon fra Borgerservice. Ingen personlige oplysninger bliver gemt eller lagret på den telefon, du har lånt.

MitID appen kan bekræfte, hvem man er

Med MitID stilles der høje krav til, at man kan bekræfte, hvem man er, når man skal have MitID. Det kan MitID appen nu hjælpe med. Appen kan:

• scanne koden og aflæse chippen i passet
  • scanne et ansigt, så det kan sammenlignes med fotoet i passet – ligesom paskontrollen i lufthavnen.

De informationer, der er i passet, lagres ikke noget sted. Andre kan derfor ikke få adgang til dem efterfølgende.

Privatlivspolitik for MitID - læs mere om, hvordan MitID behandler dine personlige oplysninger.