Lån en andens telefon

Hvis du låner en andens telefon til at scanne pas, kan du her se, hvad du skal gøre – og hvad du skal være opmærksom på.

Hvis ikke din egen telefon kan scanne dit pas, kan du låne en andens telefon og scanne dit pas her. Det gør du for at bekræfte hvem du er.

Når du har bekræftet hvem du er, får du en aktiveringskode, som du skal indtaste i den MitID app, som du henter ned på din egen telefon.

Vær dog opmærksom på, at du ikke må vise dit bruger-ID eller din personlige PIN-kode til andre, heller ikke den du låner en telefon af.

Du kan trygt låne en andens telefon, for alle oplysninger behandles krypteret, og MitID appen gemmer hverken data læst fra passet eller fra ansigtsscanningen. Teknologien bag ansigtssammenligningen er den samme, som man kender fra lufthavnenes automatiske paskontrol. Læs hvordan vi behandler dine personlige oplysninger i MitID Privatlivspolitik

Intro til trin for trin-vejledningen

Se hele trin for trin vejledningen

Først skal du bruge den lånte telefon:

• Åbn MitID appen på den lånte telefon (mindst iPhone 7 og IOS 12 eller en nyere Android-telefon), og åbn appens menu i øverste venstre hjørne.
  • Tryk på Opret MitID for at komme i gang – og accepter Vilkår og betingelser, og læs Privatlivspolitikken.
  • Scan koden i passet, aflæs den skjulte chip, og scan dit ansigt – for at bekræfte, hvem du er.
  • Find på et bruger-ID – vær opmærksom på, at den, du låner telefonen af, ikke må se, når du indtaster dit bruger-ID.
  • Vælg, hvordan du vil godkende med MitID. Vælg ’På en anden telefon/tablet’.
  • Notér den aktiveringskode, som du får nu. Og husk, at du ikke må vise dit bruger-ID til den, du låner telefonen af.

Tag nu din egen telefon frem:

• Hent MitID appen fra App Store eller Google Play ned på din egen telefon (mindst iPhone 5S/iOS 12 og frem; på Android mindst version 7)
  • Åbn din MitID app
  • Indtast bruger-ID og aktiveringskode (som du fik på den telefon, du lånte)
  • Indtast nu valideringskode og midlertidig PIN-kode, som du får tilsendt på SMS
  • Find på din personlige PIN-kode. Sørg for at finde på en PIN-kode, som du kan huske - vær opmærksom på ikke at dele din PIN-kode med andre
  • Accepter også notifikationer, så du kan modtage vigtige beskeder om MitID

Sådan passer du på MitID