Glemt bruger-ID

Har du glemt dit bruger-ID, kan du selv finde det ved at bekræfte din identitet ved bl.a. at scanne dit pas/ID-kort i MitID appen, eller ved at logge på MitID.dk med NemID.

Du kan få vist dit MitID bruger-ID i appen, hvis du starter ’Få MitID med pas’ fra menuen i MitID appen. Appen tjekker, om du har MitID i forvejen undervejs i forløbet. Når du allerede har et MitID vil du få vist det glemte bruger-ID i stedet for, at du skal oprette et MitID.

 1. Tryk på tandhjulet i øverste venstre hjørne og menuen åbner
 2. Tryk på Få MitID med pasi menuen 
 3. Tryk på Kom i gang
 4. Tryk på Næste
 5. Accepter Vilkår og betingelser ved at sætte et flueben og trykke Næste
 6. Læs Privatlivspolitikken og tryk Næste
 7. Tryk på Næste
 8. Vælg, hvor dit pas/ID-kort er fra
 9. Bekræft din identitet ved at scanne dit pas og ansigt
  Tip: Se detaljeret guide om, hvordan du scanner dit pas og ansigt
 10. Tryk på Næste
  Selvom der står, at du skal til at vælge et bruger-ID, så vil appen på næste trin vise dig, hvad dit MitID bruger er
 11. Se dit MitID bruger-ID og afbryd forløbet ved at lukke din app

Har du udenlandsk pas/ID-kort og intet dansk CPR-nummer
Har du et udenlansk pas/ID-kort – og har du ikke et dansk CPR-nummer? Så skal du have en P-kode, før du kan bruge bruge MitID appen og dit pas/ID-kort til at se dit bruger-ID.  

Se her, hvordan du får en P-kode. Du kan bruge en P-kode op til tre gange, så hvis du har fået én tidligere, kan det være, at du kan bruge den igen. Følg herefter trinene beskrevet ovenfor.  

 1. Klik her og log på MitID med NemID

 2. Du får vist dit bruger-ID på skærmen.

For at MitID support kan oplyse dit bruger-ID, skal du identificere dig selv i telefonen. Du skal oplyse enten dit pas- eller kørekortnummer (gyldigt dansk eller grønlandsk kørekort eller pas) og dernæst svare på en række spørgsmål baseret på dine oplysninger i CPR-registret. Hvis du ikke kan svare på nok spørgsmål, kan MitID support ikke oplyse dit bruger-ID, og du skal i stedet for møde op i Borgerservice for at få oplyst dit bruger-ID.

Ring til MitID support på +45 33 98 00 10

Du skal ringe, ikke skrive til os
Bemærk, at du kun kan få dit bruger-ID oplyst ved at ringe til support. Du kan altså ikke skrive til support og bede om at få oplyst dit bruger-ID. 

Hos Borgerservice skal du identificere dig med gyldig legitimation for at få udleveret dit bruger-ID. Husk at bestille tid i Borgerservice inden du møder op.

Find og bestil tid hos din nærmeste borgerservice

Se hvad der er gyldig legitimation

Har du indtastet dit CPR-nummer og fået fejl?
Så har du forsøgt at logge på med dit bruger-ID til NemID. Du skal logge på med dit bruger-ID til MitID, som du oprettede, da du fik MitID.

Har du ikke MitID?
Kom i gang med MitID - få MitID her