Godkend med MitID kodeoplæser

Se, hvordan du godkender eller logger på med MitID kodeoplæseren - og hvordan du fx kan få gentaget engangskoden.

Sådan gør du

Når du skal godkende eller logge ind med MitID kodeoplæser, skal du først indtaste dit bruger-ID og adgangskode. Det gør du i den MitID login-boks, som kommer op på din skærm, når du fx er ved at logge ind et sted.

Herefter skal du indtaste en 6-cifret engangskode fra kodeoplæseren.

Video - Sådan bruger du MitID kodeoplæser
PDF til print - Sådan bruger du MitID kodeoplæser
Læs mere - fx om fakta og specifikation for MitID kodeoplæser

Vis og læs engangskoden op (rød knap)
Den 6-cifrede engangskode får du ved at trykke på den røde knap nederst til højre på kodeoplæseren. Du kan mærke, at den røde knap har en enkelt prik.

Læs engangskoden op igen (rød knap + 0)
Tryk på ’rød knap’ nederst til højre, og tryk samtidig på ’0’, der er placeret til venstre for rød knap.

Læs mere - sådan virker knapperne på MitID kodeoplæser
Video - Sådan virker knapperne på MitID kodeoplæser

Pas på din MitID kodeoplæser

Udlever aldrig din kodeoplæser til andre. Del heller ikke hverken bruger-ID, adgangskode eller engangskoder med andre.