Opdatér ID-oplysninger i NemID

Nogle NemID-brugere skal opdatere deres ID-oplysninger i NemID, før de kan få MitID. Med MitID indføres nye, skærpede regler omkring digitale identiteter. Dette er med til at øge sikkerheden for, at man er den, man udgiver sig for at være, når man får udstedt et MitID.

Skal du opdatere dine ID-oplysninger, får du det at vide, når du prøver at oprette MitID ved at identificere dig med NemID her på MitID.dk - Få MitID med NemID. Så kan du nemlig ikke bruge dit NemID til at få MitID, og så er du nødt til at få MitID på en anden måde.

Hvordan?

Du har tre muligheder:

• Du kan selv opdatere dine ID-oplysninger og få MitID via MitID app.
  • Alternativt kan du opdatere dine ID-oplysninger ved at bruge NemID nøgleapp. Herefter kan du gå på MitID.dk og følge trinene til at få MitID.
  • Du kan også tage i Borgerservice og få dem til at hjælpe dig. Her vil du få MitID med det samme.

Læs mere herunder.

Brug MitID app

Du skal du bruge:

• Et gyldigt dansk, grønlandsk eller færøsk pas.
  • En smartphone, der kan scanne chippen i dit pas eller ID-kort (NFC-læser). Det kan de fleste Android-telefoner og iPhone-modellerne 7 og opefter. Kan din telefon ikke scanne, så kan du låne en andens telefon til at oprette dig som bruger. Bagefter kan du lægge MitID appen på din egen telefon.

Sådan gør du:

1. Hent MitID appen i App Store eller Google Play
  2. Åbn MitID app
  3. Åbn "Indstillinger" (tandhjulet øverst til venstre)
  4. Tryk på "Opret MitID" og følg trinene. Passet skal du bruge, når du skal oprette MitID i appen. Det bruger du til at bevise, hvem du er. Det fungerer ligesom i paskontrollen i lufthavnen, hvor dit ansigt og dit pas bliver sammenlignet. Informationerne om dig bliver kun brugt til dette – og bliver altså ikke gemt. Du bliver guidet undervejs, når du følger trinene i MitID appen.

For at få MitID gennem MitID app skal du bruge en telefon, der kan aflæse chippen i dit pas og have et dansk, grønlandsk eller færøsk pas. Hvis du ikke har et pas, kan du gå i Borgerservice og få MitID.

Brug NemID nøgleapp

Alternativt kan du opdatere dine ID-oplysninger ved at bruge NemID nøgleapp. Vær opmærksom på, at du ikke kan få MitID herigennem, men skal have MitID efterfølgende.

Du skal bruge:

• Den nyeste version af NemID nøgleapp
  • Dansk pas. Når passet bliver scannet, tjekker appen i Rigspolitiets systemer, at passet er gyldigt
  • En smartphone, som kan aflæse en chip (NFC-læser). Det kan de fleste Android-telefoner og iPhone-modellerne 7 og opefter.

Sådan opdaterer du dine ID-oplysninger:

1. Åbn NemID nøgleapp
  2. Tryk på "Opdater her"
  3. Log ind med NemID
  4. Scan dit pas med din mobiltelefon. Følg trinnene i appen
  5. Du er nu klar til at få MitID.

Få MitID i Borgerservice

Hvis du ikke kan benytte MitID app eller NemID nøgleapp til at få opdateret dine ID-oplysninger, så kan du få opdateret dine ID-oplysninger og få MitID i Borgerservice. Læs mere her: www.mitid.dk/hjaelp/hjaelpeunivers/mitid-og-legitimation/

Læs mere om at opdatere ID-oplysninger i NemID på borger.dk/ID.