Opdatér ID-oplysninger i NemID

Nogle NemID-brugere skal opdatere deres ID oplysninger i NemID, før de kan få MitID. Med MitID indføres nye, skærpede regler omkring digitale identiteter. Dette er med til at øge sikkerheden for, at man er den, man udgiver sig for at være, når man får udstedt et MitID. Ikke alle registreringer i NemID lever op til kravene i MitID. Skal du opdatere dine ID-oplysninger, får du direkte besked via Digital Post fra Digitaliseringsstyrelsen. Man kan bruge NemID nøgleapp til opdateringen.

Ikke alle registreringer i NemID lever op til kravene i MitID. Skal du opdatere dine ID oplysninger, får du direkte besked via Digital Post fra Digitaliseringsstyrelsen.

Man kan bruge NemID nøgleapp til opdateringen.

Hvem?

Det gælder primært de brugere, som igennem tiden har fået udstedt NemID online, samt nogle af dem, der har fået NemID via deres bank, og som ikke automatisk har fået sine oplysninger opdateret siden hen. Det er nok de færreste, der kan huske, hvordan de har fået NemID, men man kan desværre ikke selv se, om ens oplysninger skal opdateres. Man må vente og se, om man får et brev med Digital Post fra Digitaliseringsstyrelsen.

Alle brugere af NemID nøgleapp vil kunne se muligheden for at opdatere deres oplysninger i appen, når de har hentet opdateringen fra august 2021. Dette er en standardbesked, som alle kan se, uanset om det er nødvendigt, at ens oplysninger opdateres eller ej.

Hvordan?

Gælder det for dig, skal du scanne dit pas via NemID nøgleapp, hvorved du bekræfter din identitet. Herefter opfylder du kravene for at få MitID. Du skal have et gyldigt dansk pas udstedt efter 1. januar 2012 og en smartphone, der kan scanne chippen i passet. Det kan de fleste android-telefoner og iPhone-modellerne 7 og opefter.

Brugere, der skal opdatere deres ID-oplysninger, men ikke har et gyldigt dansk pas eller mulighed for at gennemføre processen i NemID nøgleappen, vil få stillet andre muligheder til rådighed for at få MitID. De vil blive kontaktet senere.

Mere information

Du kan læse mere om identitetssikringen på borger.dk/ID