Sådan logger du på og godkender med MitID chip

MitID chip er til dig, der skal godkende med MitID mange gange dagligt.

Når du logger på eller godkender med din MitID chip (fx på skat.dk eller borger.dk), skal du gøre følgende:

1. Indtast dit bruger-ID. Indtast din adgangskode, hvis du bliver spurgt til den.
  2. Tilslut din MitID chip til din computer, tablet eller smartphone og godkend.

Du godkender på én af følgende måder afhængigt af den enhed, du sidder med:

• USB-ledning:
    Forbind MitID chip til din computers USB-indgang med den medfølgende ledning. Tryk på knappen på din MitID chip.
  • Bluetooth:
    Forbind (pair) din MitID chip til din computer, tablet eller smartphone. Tryk på knappen på din MitID chip.
  • Kontaktløs:
    MitID chip har en indbygget NFC-chip som i de kontaktløse betalingskort. Hold din MitID chip tæt på din enhed for at godkende. Det kræver, at din computer, tablet eller smartphone også har en indbygget NFC-chip.
    Du skal ikke trykke på knappen på din MitID chip for at godkende med den kontaktløse funktion.

Bemærk: Når du tilslutter din MitID chip til din enhed, vil der komme en besked fra dit operativsystem eller browser, der beder om tilladelse til at kunne godkende med MitID chip. Du skal give tilladelse, hvis du vil bruge MitID chip.