Få MitID med pas

Hvis du ikke ønsker at gå i Borgerservice, kan du få MitID hjemmefra - med MitID appen og dit pas (dansk, grønlandsk eller færøsk pas).

Hjælp en anden med at få MitID

Hjælp en anden med at få MitID

Hvis du kender en, som har brug for lidt ekstra hjælp til at få MitID, er det nu blevet nemmere for dig at hjælpe – fx som et alternativt til at gå i Borgerservice. Den, du hjælper, skal have et gyldigt pas. I skal også bruge en telefon, der kan scanne passet.   

I MitID appen er der en pas-funktionalitet. Det betyder, at man kan få MitID direkte i MitID appen, så længe man også har et gyldigt dansk, grønlandsk eller færøsk pas til at bekræfte ens identitet. På én og samme gang kan man altså bekræfte sin identitet (ved hjælp af passet), oprette sit bruger-ID og endelig aktivere MitID appen - eller bestille fx en MitID kodeviser. Og det foregår alt sammen i appen. Herefter er man klar til at bruge MitID.  

Funktionaliteten gør det også muligt at hjælpe sine nærmeste med at få MitID via ens telefon. Det skal gerne spare mange for en tur i Borgerservice, når de skal have MitID. Ingen personlige oplysninger bliver gemt eller lagret på den lånte telefon - og den person, der bliver hjulpet til at få MitID, får til sidst MitID appen på sin egen telefon.  

Det er et alternativ til de øvrige måder at få MitID på:

  • På MitID.dk
  • I Borgerservice

Funktionaliteten er især et tilbud til dem, som gerne i ro og mag derhjemmefra vil have MitID og dermed kan spare turen i Borgerservice. 

Krav til pas

Du kan bruge et gyldigt dansk, grønlandsk eller færøsk pas. På sigt bliver det også muligt at MitID i MitID app med udenlandske pas og Schengen ID-kort med chip. Datoerne vil løbende blive meldt ud på MitID.dk.    

Derudover skal du have en telefon, der kan scanne pas. 

Krav til telefon, der skal scanne dit pas

  • iPhone 7 eller opefter: styresystemet skal være opdateret til mindst iOS 12
  • Android, nyere modeller: styresystemet skal være mindst version 7

Krav til telefon, der skal have en aktiv MitID app

Når passet er scannet, og MitID er oprettet, kan MitID app efterfølgende installeres på de fleste telefoner også af lidt ældre dato. 

  • iPhone: styresystemet skal blot være opdateret til mindst iOS 12 for at kunne køre MitID app, hvilket svarer til iPhone 5S og frem.
  • Android: styresystemet skal være mindst version 7.

Gå evt. ind i telefonens indstillinger for at se version.   

Det vil altså sige, at det ikke nødvendigvis behøver at være samme telefon, som man bruger til at scanne pas og til at køre MitID appen på efterfølgende.   

Det er muligt at få både MitID app, -kodeviser, -kodeoplæser og -chip direkte i MitID appen. Du bekræfter, hvem du er ved at scanne dit pas og ansigt i MitID appen – og kan herefter vælge, om du gerne vil godkende med fx MitID appen eller -kodeviseren.

Hvis du har MitID i forvejen, er det en god ide at få fx en MitID app i reserve, så du stadig kan bruge MitID, hvis du fx mister din telefon. Det kan du også gøre direkte i appen.

Læs mere om, hvordan du får et MitID i reserve

Personlige oplysninger

Du kan godt bruge din telefon til at hjælpe fx en pårørende med at få MitID, så længe det kan scanne personens pas (læs mere under Hvilke krav er der til pas og telefon). Alle oplysninger behandles krypteret, og MitID-appen gemmer hverken data læst fra passet eller fra ansigtsscanningen. Teknologien bag ansigtssammenligningen er den samme, som man kender fra lufthavnenes automatiske paskontrol.  

Vær dog opmærksom på, at du ikke må kende hverken bruger-ID eller personlig PIN-kode, som er blevet oprettet af den, du hjælper.

Sådan hjælper du andre med MitID 

Man kan stadig bruge NemID nøgleapp, hvis man er én af dem, som har fået besked om at opdatere sine ID-oplysninger i NemID og har et gyldigt dansk pas og en smartphone, der kan scanne chippen i passet.   

Men med pas-funktionaliteten i MitID appen bliver det nemmere at få MitID, fordi man på én gang kan opdatere sine ID-oplysninger og få MitID direkte i MitID app.   

I MitID app kan man både anvende danske, færøske og grønlandske pas, hvor man i NemID nøgleapp kun kan anvende danske pas. Desuden kan man i MitID appen hjælpe andre med at få MitID – har man eksempelvis et familiemedlem, som skal opdatere sine ID-oplysninger, og som har et gyldigt dansk, færøsk eller grønlandsk pas, men ikke har en telefon, der kan scanne pas, kan man nu hjælpe dem hjemmefra og spare dem en tur i Borgerservice. 

Læs mere om at hjælpe andre her