Bruger-ID
Du kan ikke anvende dit CPR-nummer som bruger-ID. Det er med til at øge den samlede sikkerhed, at bruger-ID’et er dit unikke valg og ikke et bruger-ID, som man kan få kendskab til, hvis man f.eks. har fået adgang til CPR-numre.
Find desuden på et bruger-ID, som er svært for andre at gætte, men nemt for dig at huske, fx ved at bruge en sammensætning af tal, bogstaver og specialtegn. Del desuden aldrig dit brugernavn med andre – undtagen med supporten, hvis du selv kontakter den. Du kan altid ændre dit bruger-ID på MitID.dk.
Aktivering før brug
Før du kan bruge MitID app, -kodeviser, -kodeoplæser eller -chip skal den tilknyttes dig. Det betyder f.eks., at du ikke risikerer, at kriminelle kan stjæle MitID kodeviseren fra din postkasse og benytte den på dine vegne. Det gælder også for MitID appen, som skal aktiveres med to uafhængige koder, som du får i to uafhængige kanaler.
Besked ved vigtige hændelser
Du får besked via MitID appen, SMS eller e-mail, hvis der sker vigtige hændelser, fx hvis MitID appen aktiveres på en ny enhed, eller hvis man aktiverer en MitID kodeviser. Du kan også vælge at få besked, hver gang dit personlige MitID bliver anvendt. På den måde bliver du orienteret om hændelser i MitID, som muligvis kræver aktion fra din side.
Når du opretter MitID, skal du selv vælge, hvilke typer beskeder du vil modtaget – og igennem hvilken kanal. Du kan altid ændre det efterfølgende på MitID.dk.
Det anbefales at vælge to kanaler, som du kan få beskederne igennem. Hvis MitID oplever fejl ved forsøg på at sende en besked, kan du få beskeden gennem en anden kanal.
Tekst fortæller, hvad du er ved at gøre
I MitID kan du se en tekst, der fortæller dig, hvad du er i gang med at gøre (f.eks. ’Log på’). Hvis det ikke svarer til det, som du ønsker at gøre, eller hvis du ikke selv har igangsat handlingen, skal du lade være med at godkende med MitID.
Læs mere i baggrundsmaterialet her (PDF)