MitID til erhverv og foreninger

Har du egen virksomhed eller repræsenterer du en forening? Så kan du bruge dit private MitID til digital selvbetjening på vegne af virksomheden eller foreningen.

Hvis du har din egen virksomhed, eller har fuld tegningsret i en virksomhed, kan du i dag bruge dit private NemID, når du skal agere digitalt på vegne af virksomheden. Det er den løsning, der hedder NemID privat til erhverv, og som bliver til MitID privat til erhverv.

MitID privat til erhverv

Med MitID privat til erhverv kan du bruge dit private MitID til alt det, du har brugt NemID til. For eksempel logge ind på din virksomheds digitale post, indberette moms, betale en faktura eller underskrive dokumenter på vegne af din virksomhed. Du skal ikke foretage dig noget særskilt for at få MitID privat til erhverv. Overgangen sker automatisk, når du som privatperson får MitID.

Nyt for foreninger

Repræsenterer du en forening, kan du som noget nyt fra sommeren 2021 også benytte sit private MitID i foreningsarbejdet. Det gælder frivillige foreninger, almindelige foreninger, andelsforeninger samt særlige foreninger. Som forening kan I registrere én foreningsrepræsentant, der repræsenterer foreningen, i CVR-registret. Herefter kan foreningsrepræsentanten automatisk benytte sit private MitID, når vedkommende skal agere på vegne af foreningen.

Skal flere repræsentanter eller medlemmer agere digitalt på vegne af foreningen, skal I fortsat benytte NemID medarbejdersignatur, indtil den nye erhvervsløsning MitID Erhverv lanceres i 2022.

MitID Erhverv – ny erhvervsløsning i 2022

Har du medarbejdere i din virksomhed, der eksempelvis skal kunne foretage varekøb eller betale fakturaer på vegne af din virksomhed, kan de i fremtiden bruge den samme MitID app, MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser i virksomheden, som de bruger privat. Det sker via den nye erhvervsløsning MitID Erhverv, der erstatter NemID medarbejdersignatur i løbet af 2022. Den samme mulighed gør sig gældende for foreninger.

NemID medarbejdersignatur kan fortsat benyttes, indtil MitID Erhverv lanceres i 2022. Der kommunikeres målrettet til virksomheder, foreninger og myndigheder, når de kan tage MitID Erhverv i brug.

MitID Erhverv

MitID Erhverv

MitID Erhverv er en brugervenlig, sikker og fleksibel erhvervsløsning, som gør det lettere for virksomheder og foreninger at administrere brugere, identifikationsmidler, certifikater, roller og rettigheder. 

Læs mere om MitID Erhverv