Siden er ikke tilgængelig på det valgte sprog
Siden er ikke tilgængelig på dit ønskede sprog. De tilgængelige sprog er nævnt nedenstående.
The page is not available in the selected language
Unfortunately, the page is not available in the selected language. The page is available in the languages listed below.

Om MitID

MitID er dit personlige digitale ID og skal være med til at sikre, at du kan færdes trygt på nettet.

MitID er et digitalt ID, som kan bruges til blandt andet at overføre penge i netbanken eller logge på offentlige selvbetjeningsløsninger som skat.dk, borger.dk og sundhed.dk. MitID lever op til de nyeste internationale sikkerhedskrav og er desuden modulært og fleksibelt opbygget, så det kan tilpasses fremtidige trusselsbilleder, ligesom det kan imødekomme fremtidens digitale udfordringer og muligheder.    

MitID er primært en app, hvor man med et swipe kan godkende handlinger på nettet. Der findes fysiske alternativer, hvis man ikke kan eller ønsker at bruge MitID app – MitID kodeviser, MitID kodeoplæser og MitID chip. MitID er gratis at få og anvende. 

Aldersgrænsen for at få MitID er 13 år. Dog kan der være en højere aldersgrænse for at bruge de enkelte selvbetjeningsløsninger, hvilket besluttes af de enkelte udbydere af løsningerne.  

Det er ikke et krav, at man skal have MitID.   

Læs mere her: Sådan bruger du MitID

Baggrundsmateriale om MitID (PDF)

Pas på dit personlige MitID

Med MitID-navnet og -logoet ønsker vi at signalere, at MitID er ens eget, personlige digtale ID. Så selvom MitID lever op til de nyeste standarder for sikkerhed, har man stadig et ansvar for at passe på sit personlige MitID. Derfor skal du aldrig dele dine koder eller dit bruger-ID med andre – og godkend kun handlinger med MitID, som du selv har sat i gang.

Læs mere her: MitID – en sikker løsning eller se videoen: Sådan passer du på MitID

MitID – udviklet og ejet af det offentlige og pengeinstitutterne

MitID er resultatet af et veletableret og unikt samarbejde mellem det offentlige og landets pengeinstitutter. Samarbejdet har været drevet af et stærkt ønske om at skabe én løsning, som du som bruger kan anvende på tværs af offentlige og private selvbetjeningsløsninger – uanset om du fx skal logge på borger.dk, skat.dk eller overføre penge i netbank.

MitID-partnerskabet består af Digitaliseringsstyrelsen, der repræsenterer staten, de danske regioner og kommunerne, og landets pengeinstitutter, der er repræsenterede ved deres interesseorganisation, Finans Danmark. Det er MitID-partnerskabet, der alene er ejer af MitID.