Jeg tror mit MitID identifikationsmiddel bliver misbrugt

Hvis du har mistanke om, at dit MitID identifikationsmiddel bliver misbrugt, skal du undersøge det hurtigst muligt.

MitID er personligt, og ingen andre end dig må kende dit bruger-ID og din adgangskode. Hvis andre kender dit bruger-ID og din adgangskode, kan de forsøge at udgive sig for at være dig.

Dit MitID identifikationsmiddel, fx MitID app, er din ekstra sikkerhed. Selv hvis en person får fat i dit bruger-ID og din adgangskode, kan han eller hun ikke gøre skade uden også at have adgang til dit MitID identifikationsmiddel. Derfor skal du passe lige så godt på dit MitID identifikationsmiddel, som du passer på nøglen til dit hjem.

Sådan gør du

Hvis du har mistanke om, at en anden har adgang til dit identifikationsmiddel, skal du omgående undersøge, om det er tilfældet.

Sådan undersøger du, om en anden eller andre bruger dit MitID:

1. Log på MitID.dk.
  2. Find listen 'Seneste aktiviteter' på din profil-side.
  3. Klik på knappen 'SE AL AKTIVITET'.
  4. Se listen over aktiviteter igennem og se, om listen indeholder handlinger, du ikke selv har foretaget.

Hvis du finder noget mistænkeligt - eller hvis du vil være på den sikre side - skal du spærre det eller de pågældende identifikationsmidler. Du kan spærre det selv, eller du kan kontakte MitID support, så de kan gøre det for dig.