Sådan logger du på eller godkender med MitID

Når du logger på eller godkender med MitID, skal du bruge et identifikationsmiddel.

Når du logger på eller godkender med MitID, åbner MitID et nyt browser-vindue - i toppen af vinduet står der, hvilken handling du er ved at bekræfte. Indtast dit bruger-ID og klik på knappen 'FORTSÆT'.

Nu vil du blive bedt om at bekræfte med et identifikationsmiddel. I nogle tilfælde vil du også blive bedt om at bekræfte med en PIN-kode, med biometri eller med en adgangskode.

Identifikationsmidler er din sikkerhed for, at andre ikke kan logge ind som dig eller udgive sig for at være dig. Her kan du se de fire identifikationsmidler, og om du skal bruge PIN-kode eller adgangskode:

Husk, at du aldrig skal logge på eller godkende på baggrund af et opkald fra nogen, som fx udgiver sig for at være fra din bank eller fra Borgerservice.

Skift identifikationsmiddel

MitID husker det identifikationsmiddel, du benyttede sidst, du loggede på eller godkendte med MitID. Hvis du har flere identifikationsmidler, kan du skifte mellem dem, når du har indtastet dit bruger-ID. Find listen over dine aktive identifikationsmidler i bunden af skærmen og klik på det identifikationsmiddel, som du ønsker at bruge.