Sådan logger du på eller godkender med MitID

Når du logger på eller godkender med MitID, skal du bruge enten MitID app, MitID kodeviser, MitID kodeoplæser eller MitID chip.

MitID er først og fremmest en app til smartphone og tablet. Hvis ikke du har mulighed for at bruge MitID appen, kan du bruge kodeviser, kodeoplæser eller chip.

Uanset hvad du vælger at bruge, skal du altid indtaste dit bruger-ID først. Bruger du kodeviser, kodeoplæser eller chip, skal du desuden indtaste din adgangskode – og har du MitID app, skal du indtaste PIN-kode/fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse.

Log på eller godkend med MitID app
Log på eller godkend med MitID kodeviser
Log på eller godkend med MitID kodeoplæser
Log på eller godkend med MitID chip

Husk, at du aldrig skal logge på eller godkende på baggrund af et opkald fra nogen, som fx udgiver sig for at være fra din bank, Borgerservice eller MitID Supporten.

Skift mellem fx MitID app og kodeviser

MitID husker, hvad du brugte, da du senest loggede på eller godkendte med MitID. Hvis du fx både har MitID app og kodeviser, kan du skifte mellem dem, når du har indtastet dit bruger-ID. Det gør du ved at gå ned i bunden af skærmen og klikke på det, som du ønsker at bruge.

Det er altid en god ide at have et MitID i reserve. Så kan du stadig godkende med MitID, hvis du fx skulle miste din telefon.