Sådan logger du på og godkender med MitID chip

MitID chip er til dig, der skal logge på eller godkende med MitID mange gange dagligt, fx i forbindelse med dit arbejde.

1. Gå ind på den side, hvor du fx vil logge på.
  2. Indtast dit bruger-ID og din adgangskode.
  3. Klik på knappen ’Start’, som kommer frem på den side, hvor du fx er ved at logge på.
  4. Tilslut MitID chippen med det medfølgende USB-kabel.
  5. Godkend med MitID ved at trykke på knappen på chippen.

Vinduet med teksten ‘Brug din sikkerhedsnøgle med mitid.dk’ forsvinder automatisk, når du har godkendt. Du skal derfor ikke klikke på ‘Annuller’.

Bemærk: Når du tilslutter din MitID chip, vil du blive bedt om at give tilladelse til at kunne godkende med MitID chip. Du skal give tilladelse, hvis du vil bruge MitID chip.

Video - Sådan bruger du MitID chip (1:37)

Det er også muligt at forbinde MitID chippen på følgende måder:

Bluetooth:
Forbind (pair) din MitID chip til din computer, tablet eller smartphone. Tryk på knappen på din MitID chip. Bluetooth fungerer ikke med IOS, så kun kontaktløs kan bruges.

Kontaktløs:
MitID chip har en indbygget NFC-chip som i de kontaktløse betalingskort. Hold din MitID chip tæt på din enhed for at godkende. Det kræver, at din computer, tablet eller smartphone også har en indbygget NFC-chip.

Du skal ikke trykke på knappen på din MitID chip for at godkende med den kontaktløse funktion - hvis du aktiverer knappen, forhindrer du NFC-funktionaliteten. Hold chippen tæt på enhedens bagside. Hvis enheden har et cover, kan det hæmme forbindelsen. Derfor anbefales det at fjerne coveret midlertidigt for at sikre forbindelsen.

• IOS understøtter kun NFC, når der etableres forbindelse til MitID chippen - ikke bluetooth. Derfor skal alle IOS brugere bruge NFC for at forbinde MitID chippen med deres enhed.
  • Når du forbinder MitID chippen med IOS enheden, må du ikke trykke chippens knap. Hvis du gør det, slår du NFC funktionaliteten fra.
  • Når MitID chippen forbindes med IOS enheden, skal du placere chippen på enhedens bagside tæt på enheden og typisk på enhedens øverste halvdel. Er enheden beklædt med et cover, kan det tjene et formål at fjerne coveret midlertidigt, da det kan forhindre forbindelsen mellem chip og enhed.
  • For at få Bluetooth til at virke på Windows/Android, skal du huske at sætte forbindelsen op inden aktivering/autentifikation.