Siden er ikke tilgængelig på det valgte sprog
Siden er ikke tilgængelig på dit ønskede sprog. De tilgængelige sprog er nævnt nedenstående.
The page is not available in the selected language
Unfortunately, the page is not available in the selected language. The page is available in the languages listed below.

Nu kan man oprette MitID med udenlandsk pas

Nu er det nemmere at oprette MitID med udenlandsk pas eller ID-kort. En ny funktion i MitID appen gør det nemlig muligt at oprette MitID direkte i appen med udenlandsk pas eller ID-kort.

I juni 2022 kom der en ny funktion i MitID appen, der gjorde det muligt at oprette MitID direkte i MitID appen, hvis man havde et gyldigt dansk, grønlandsk eller færøsk pas. Nu introduceres en opdatering af funktionen, så man også kan bruge udenlandske pas eller ID-kort med chip.  

Det skal blandt andet gøre det nemmere at oprette MitID, hvis man er bosat i udlandet, men ikke har et gyldigt dansk pas.    

MitID stiller høje krav til, at man kan bekræfte, hvem man er, når man skal have MitID. Derfor har nogle NemID-brugere haft behov for at blive identitetssikret for at kunne få MitID. Det har man blandt andet kunne gøre i NemID-appen, eller via MitID appen med et gyldigt, dansk, grønlandsk eller færøsk pas eller ved at møde fysisk op på Borgerservice. Med den nye funktion kan man nu også bekræfte sin identitet via MitID appen med pas eller ID-kort fra andre lande. Det kræver blot, at passet eller ID-kortet er udstyret med chip. 

Se kravene til pas og ID-kort her: MitID.dk/id-krav
 
Alt, man skal bruge, er et gyldigt pas/ID-kort og adgang til en telefon, der kan scanne chippen. Det vil sige en iPhone 7 eller opefter eller en nyere Android-telefon.  

Sådan får du MitID via MitID appen:

  1. Download MitID app i App Store eller Google Play. 
  2. Åbn MitID appen – og tryk på menuen i øverste venstre hjørne. Tryk på “Få MitID med pas” eller “Get MitID using passport”, hvis ens telefon er indstillet til engelsk. 
  3. Scan koden, og aflæs chippen i dit pas  
  4. Scan herefter dit ansigt, så det kan sammenlignes med dit pasfoto 
  5. MitID appen genererer nu et såkaldt 3D FaceScan, og hvis resultatet af denne sammenligning er tilfredsstillende, bekræfter appen din identitet, så du kan oprette MitID direkte i appen 
  6. Herefter er du klar til at bruge MitID. Når først man har oprettet MitID, kan man anvende MitID som app på alle iPhones fra iPhone 5S og fremefter samt de fleste Android-telefoner. Ønsker man ikke at benytte MitID som app, kan man bestille og aktivere en kodeviser eller kodeoplæser. 

Læs mere om at få MitID med udenlandsk pas/ID-kort

Hvis man allerede har MitID appen, kan det være, man skal opdatere den for at kunne bruge den nye funktion. Har man brug for hjælp, kan man kontakte MitID Support eller sin bank.