Ny version af privatlivspolitikken for MitID

Den 23. maj 2022 blev der ændret i privatlivspolitikken for MitID.

Når du bliver oprettet som bruger i MitID, bliver du også præsenteret for privatlivspolitikken for MitID. Her kan du fx læse, hvordan dine personoplysninger bliver behandlet, hvilke oplysninger det drejer sig om, hvor de kommer fra, hvordan de bliver opbevaret, og hvem der har adgang til dem.

Den 23. maj 2022 blev der ændret i privatlivspolitikken. Ændringerne skyldtes lanceringen af den nye version af MitID app. Med nye funktioner i appen kan man nu få MitID direkte i MitID app, og samtidig er det blevet muligt at hjælpe sine nærmeste med at få MitID via sin smartphone.

Privatlivspolitikken rummer derfor nu oplysninger om, hvilke kategorier af data der bruges, hvis man vil verificere sig igennem appen, og det står også, hvor lang tid de oplysninger, du har oplyst i appen, bliver opbevaret.

En anden nyhed i privatlivspolitikken er også, at der nu står, hvordan de personlige oplysninger, brugerne opgiver til MitID support, behandles. Det kan fx være samtykke til optagelse og skærmdeling.

Her kan du se en liste over de præcise ændringer:

  • Afsnit 4: Tilføjet kategori af data, der behandles i forbindelse med slutbrugers anvendelse af ID-app til verifikation af identitet.   
  • Afsnit 5: Tilføjet oplysning om videregivelse af oplysninger til Akamai i forbindelse med deres sikkerhedsløsning. Afsnit opdateret som følge af ændret teknisk løsning og i øvrigt flyttet fra afsnit 6 i privatlivspolitik version 1.2.
  • Afsnit 6: Tilføjet afsnit om mulig overførsel til AWS af krypterede data i forbindelse anvendelse af udenlandsk udstedte pas ved slutbrugers brug af ID-app til verifikation af identitet.   
  • Afsnit 8: Tilføjet afsnit om opbevaring af personoplysninger ved slutbrugers brug ID-app og pas i forbindelse med verifikation af identitet.
  • Afsnit 9: Nyt afsnit om behandling af personoplysninger i forbindeles med en slutbrugers modtagelse af support ydet af MitID supporten.

Privatlivspolitikken er altid tilgængelig i footeren på alle sider på MitID.dk, dvs. i bunden af skærmen. Du kan både se den gældende version såvel som tidligere versioner. 

Gå til privatlivspolitikken