Siden er ikke tilgængelig på det valgte sprog
Siden er ikke tilgængelig på dit ønskede sprog. De tilgængelige sprog er nævnt nedenstående.
The page is not available in the selected language
Unfortunately, the page is not available in the selected language. The page is available in the languages listed below.

Sådan passer du på MitID

Sådan passer du på MitID

Det er vigtigt at huske, at ingen løsning nogensinde kan beskytte 100 procent mod kriminelles forsøg på at svindle. Her kan du læse, hvad du selv kan være opmærksom på, når du skal:

  • have MitID
  • bruge MitID efterfølgende

Når du skal have MitID

Du skal finde på et bruger-ID, som er svært for andre at gætte, men nemt for dig at huske, fx ved at bruge både tal, bogstaver og specialtegn. Du kan altid ændre dit bruger-ID på MitID.dk. Del aldrig dit bruger-ID med andre – undtagen med supporten, hvis du selv kontakter den.

Du skal aktivere MitID app og fx MitID kodeviser og tilknytte den til dig, før du kan bruge den. Det er med til at forhindre, at kriminelle kan få fat i fx din MitID kodeviser.

Når du skal bruge MitID

  1. Vis aldrig dine koder til andre.
  2. Udlever aldrig din MitID app, -kodeviser, kodeoplæser eller chip til andre. Appen kan dog deles med andre i husstanden, så længe man har hvert sit bruger-ID og PIN-kode.
  3. Del aldrig dit bruger-ID med andre – undtagen med supporten, hvis du selv kontakter den.
  4. Godkend aldrig noget med MitID på baggrund af fx et opkald, e-mail eller besøg fra nogen, som udgiver sig for at være fra din bank, fra Digitaliseringsstyrelsen, politiet, supporten eller noget helt femte. Du vil aldrig blive kontaktet på den måde.
  5. Læs altid, hvad du er ved at godkende med MitID. Hvis teksten ikke svarer til det, som du ønsker at gøre, eller hvis du ikke selv har igangsat handlingen, skal du lade være med at godkende.