Siden er ikke tilgængelig på det valgte sprog
Siden er ikke tilgængelig på dit ønskede sprog. De tilgængelige sprog er nævnt nedenstående.
The page is not available in the selected language
Unfortunately, the page is not available in the selected language. The page is available in the languages listed below.

Hav et MitID i reserve

Det er en god idé at have MitID flere steder, fx både på din mobil og tablet. Så har du altid en reserve, og du kan stadig godkende med MitID, selvom du skulle miste fx din mobil med MitID appen på – eller bare glemmer at aktivere appen på en ny telefon, før du sletter den gamle.

Hvis du fx mister din telefon med MitID appen på eller din personlige MitID kodeviser, kan du ikke bruge MitID. Derfor er det en god ide at have et MitID i reserve, da det kan tage tid fx at få en ny kodeviser eller aktivere en ny app – og måske ligefrem kræver en tur i Borgerservice.

Det er også en god ide at have en MitID app i reserve i det tilfælde, at du får en ny telefon og glemmer at aktivere den nye MitID app, inden du sletter den gamle. Så kan du nemlig hellere ikke længere bruge MitID. Du kan have op til tre aktive MitID apps. 

Der er forskellige muligheder for at have et MitID i reserve, afhængig af hvordan du bruger MitID i dag. 

Jeg har MitID app i dag

Hvis du har MitID app i dag, kan du have følgende i reserve:

  • Endnu en MitID app – fx på en tablet eller en gammel telefon
  • MitID kodeviser
  • MitID kodeoplæser (for svagtseende og blinde)
  • MitID chip

Jeg har MitID kodeviser eller kodeoplæser i dag

Hvis du har en MitID kodeviser eller kodeoplæser i dag, kan du have følgende i reserve:

  • MitID app
  • MitID chip

Få en ekstra MitID app ved at kopier din eksisterende MitID app
Du kan kopiere din MitID app til en anden telefon eller tablet ved at scanne en QR-kode fra din eksisterende MitID. Med denne funktion kan du nemt og hurtigt få aktiveret en ny MitID app, hvis du fx får ny telefon eller tablet.
Kopier din MitID app

Få en ekstra MitID app med pas
Du kan aktivere en ekstra MitID app ved at scanne dit pas i den nye app.
Få MitID app med pas

Få en ekstra MitID app med aktiveringskode
Du kan aktivere en ekstra MitID app ved at indtaste en aktiveringskode sammen med dit bruger-ID i den nye app. Du kan få en aktiveringskode i Borgerservice. 
Find din nærmeste Borgerservice og bestil tid
Medbring gyldig legitimation

Selvom du ikke har en ekstra telefon eller tablet – eller selvom du som udgangspunkt ikke ønsker at bruge MitID appen – så kan det være en ide at overveje at få MitID appen. Det kan være en god løsning, hvis du fx skulle miste din kodeviser eller kodeoplæser. Man kan nemlig ikke have to kodevisere på én gang, ligesom man heller ikke kan have en kodeviser sammen med en kodeoplæser.

Hvis du ikke selv har fx en gammel telefon, kan du overveje, om følgende kan være løsningen for dig:

  • Spørg din arbejdsgiver, om du må hente MitID appen ned på din arbejdstelefon?
  • Er der en anden i din husstand, som også har MitID appen? Så kan du tilføje dig i hans eller hendes app (og omvendt). I har stadig hvert jeres bruger-ID og PIN-kode – på den måde holder I stadig jeres MitID’er adskilt. I kan gøre det samme med en fælles tablet. I kan så ikke logge ind med fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse. Se her, hvordan I tilføjer en ekstra bruger i den samme MitID app.

Ønsker du en MitID kodeviser, kodeoplæser eller chip som reserve, kan du bestille den på MitID.dk

Du kan også bestille og aktivere en MitID kodeviser, kodeoplæser eller chip via MitID appen - få MitID med pas

Hvis du mister din aktive MitID kodeviser eller kodeoplæser uden at have en ekstra MitID (app eller chip), kan du få hjælp i Borgerservice til at aktivere en ny. Find nærmeste borgerservice og bestil tid

Som alternativ kan du også bruge MitID appen til at bestille og aktivere en kodeviser med ved hjælp af dit pas/internationale ID-kort. Efterfølgende kan du slette appen igen, hvis du ikke ønsker at bruge den, og når du har fået aktiveret din kodeviser.