Trin 4 - Aktiver app

Trin 1 - Tjek din telefon og dit pas
Trin 2 - Hent og åbn MitID appen
Trin 3 - Scan passets kode, aflæs chip og scan ansigt
Trin 4 - Aktivér MitID app

Når du skal aktivere appen, har du to muligheder:

• På denne telefon hvis du vil aktiverer MitID appen på den telefon, som du netop har brugt til at scanne dit pas med.
  • App på en anden telefon/tablet hvis du vil aktivere en MitID app på en anden telefon/tablet, end den du netop har brugt til at scannet dit pas med. Det kan være, hvis du hjælper en pårørende med at få MitID, eller hvis du selv vil have en ekstra MitID app i reserve, fx på en tablet.

1. Vælg På denne telefon på skærmen 'Hvordan vil du godkende med MitID?'.
  2. Indtast den midlertidige PIN-kode, som du modtager i en SMS.
  3. Find på en personlig PIN-kode, som du kan huske. Du skal bruge PIN-koden, hver gang du skal åbne og bruge MitID appen.
  4. Vælg evt. at bruge fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse til at åbne appen.
  5. Accepter notifikationer for at kunne modtage vigtige beskeder om MitID.

Tip: Kopier PIN-koden ind i appen
I nogle telefoner skal man blot trykke på det grå felt for automatisk at få koden fra SMS indtastet – eller man kan se det på et banner, som vises foroven i nogle sekunder. Endelig er der telefoner, hvor man skal over i sin besked-app for at se SMS’en og tilbage igen i MitID appen for at indtaste koden.

1. Hent MitID appen på den anden telefon/tablet, du ønsker appen installeret på.
  2. Tag igen den telefon, du har brugt til at scanne dit pas med.
  3. Vælg App på en anden telefon/tablet på skærmen 'Hvordan vil du godkende med MitID?'. Tryk på Næste.
    App på en anden telefon/tablet
  4. Tryk på Vis QR-kode på skærmen ’Aktiver ny app med QR-kode’.
    Aktiver ny app med QR-kode
  5. Du får nu vist en QR-kode, du skal scanne med den anden telefon/tablet for at kopiere MitID appen. QR-koden er gyldig i tre minutter.
  6. Åbn MitID appen på den anden telefon/tablet, du ønsker appen installeret på.
  7. Tryk på Kom i gang på skærmen ’Aktiver dit MitID’.
    Aktiver app
  8. Vælg Kopier fra anden MitID app. Tryk på Næste.
    Kopier fra anden app
  9. Markér feltet QR-koden er vist på den gamle app og tryk på Scan QR-kode.
    Foelg disse trin
  10. Scan QR-koden ved at holde MitID appen op foran QR-koden på din gamle app. Hold telefonens skærm ind mod dig selv, så MitID appen bruger din telefons kamera til at scanne QR-koden.
  11. Indtast dit bruger-ID for at bekræfte din identitet. Tryk herefter på Næste.
    Indtast bruger-ID
  12. Indtast en midlertidig PIN-kode, du modtager på SMS.
    Midlertidig PIN-kode
  13. Tryk på Næste på skærmen ’Vælg din personlige PIN-kode’.
  14. Opret din personlige PIN-kode. Tryk på Næste.
    Personlige PIN-kode
  15. Gentag din personlige PIN-kode. Tryk på Næste.
  16. Vælg om du vil godkende med biometri (fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse).
    Biometri
  17. Vælg om du vil acceptere notifikationer fra MitID appen.
    Notifikationer
  18. Denne app er nu aktiveret og klar til brug. Tryk OK.
    Klar til brug

MitID appen, du har på den telefon, du brugte til at scanne dit pas med, er stadig aktiv. Hvis du ikke længere ønsker at bruge den, kan du slette den eller fx gemme den som reserve til din nye MitID app, så du altid har adgang til MitID.