MitID bruger-ID

Dit bruger-ID er et det, du identificerer dig med, når du logger på eller godkender med MitID.

Bruger-ID er det navn, du identificerer sig med, når du logger på eller godkender med MitID.

Du vælger selv sit bruger-ID, når du opretter MitID, og du kan altid skifte sit bruger-ID på MitID.dk. Dit bruger-ID er personligt, og flere personer kan ikke have det samme bruger-ID. Et stærk bruger-ID er et man selv kan huske, men som andre har svært ved at gætte, fx ved at bruge specialtegn og tal.

Lad være med at dele dit bruger-ID med andre – undtagen hvis du selv henvender dig til din bank eller til MitID support for at få hjælp.

Glemt bruger-ID

Glemt bruger-ID

Har du glemt dit bruger-ID, kan du få det oplyst ved at:

• logge på med NemID og selv se dit bruger-ID
  • møde op i borgerservice
  • kontakte support
Sådan får du oplyst dit glemte bruger-ID
Ændre bruger-ID

Ændre bruger-ID

Har du glemt dit bruger-ID, kan du få det oplyst ved at:

• logge på din MitID profil her på MitID.dk
  • møde op i borgerservice
  • kontakte din bank, og spørge om de kan hjælpe dig med MitID
Ændre bruger-ID

Find på en sammensætning af tal, bogstaver og specialtegn, som er svært for andre at gætte - men nemt for dig at huske, for eksempel:

• stine!vinder!altid:o)
  • peter78frahaderslev
  • signesnye#id

Der er ikke forskel på store og små bogstaver i dit bruger-ID.

Et bruger-ID skal opfylde følgende kriterier for at blive godkendt:

• Det skal indeholde 5–48 tegn.
  • Det må kun indeholde disse tegn (det samme tegn må gerne forekomme flere gange):
  • abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå0123456789{}!#$ ^,*()_+-=:;?.@ og mellemrum.
  • Det må ikke være det samme som dit CPR-nummer eller bestå af 10 tal.
  • Det må ikke starte eller slutte med mellemrum.
  • Det må ikke være optaget af en anden MitID bruger.

Husk, at dit bruger-ID ikke er det samme som din adgangskode.