MitID bruger-ID

Dit bruger-ID er det, du identificerer dig med, når du logger på eller godkender med MitID. Du kan ikke bruge dit CPR-nummer som bruger-ID.

Du vælger selv dit bruger-ID, når du opretter MitID. Find fx på en sammensætning af tal, bogstaver og specialtegn, som er svært for andre at gætte - men nemt for dig at huske. Husk, at du ikke kan bruge dit CPR-nummer som bruger-ID.

Del ikke dit bruger-ID med andre – undtagen hvis du selv henvender dig til MitID Support for at få hjælp.

Kom i gang med MitID - og vælg bruger-ID

Glemt bruger-ID

Glemt bruger-ID

Har du glemt dit bruger-ID, kan du få det oplyst ved at:

• åbne menupunktet Se bruger ID i MitID appen
  • møde op i Borgerservice
  • kontakte MitID Support
Læs mere om, hvordan du får oplyst dit glemte bruger-ID
Ændre bruger-ID

Ændre bruger-ID

Du kan ændre dit bruger-ID ved at:

• åbne menupunktet Ændre bruger ID i MitID appen
  • logge på din MitID profil her på MitID.dk
  • møde op i Borgerservice
Ændre dit bruger-ID
Mistankte om misbrug?

Mistankte om misbrug?

Hvis du har mistankte om, at dit MitID bliver misbrugt,skal du spærre dit MitID midlertidigt.

• Hvis du oplever at dit bruger-ID er blevet ændret af en anden.
  • Hvis du har givet dit bruger-ID eller kode videre til en person, du nu mistænker for at være en svindler.

Du kan selv spærre dit MitID eller få hjælp fra MitID Support.

Gå til mistanke om misbrug

Et stærkt bruger-ID er et, man selv kan huske, men som andre har svært ved at gætte, fx ved at bruge specialtegn og tal.

Find på en sammensætning af tal, bogstaver og specialtegn, som er svært for andre at gætte - men nemt for dig at huske, fx:

• stine!vinder!altid:o)
  • peter78frahaderslev
  • signesnye#id

Der er ikke forskel på store og små bogstaver i dit bruger-ID.

Et bruger-ID skal opfylde følgende kriterier for at blive godkendt:

• Det skal indeholde 5–48 tegn.
  • Det må kun indeholde disse tegn (det samme tegn må gerne forekomme flere gange):
  • abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå0123456789{}!#$ ^,*()_+-=:;?.@ og mellemrum.
  • Det må ikke være det samme som dit CPR-nummer eller bestå af 10 tal.
  • Det må ikke starte eller slutte med mellemrum.
  • Det må ikke være optaget af en anden MitID bruger.

Husk, at dit bruger-ID ikke er det samme som din adgangskode.