Ændre bruger-ID

Det anbefales at du ændrer dit bruger-ID, hvis du har mistanke om misbrug, eller hvis du gerne vil have et stærkere bruger-ID, der er svært for andre at gætte. Du kan ændre dit bruger-ID på MitID.dk. Har du brug for hjælp, kan du møde op i borgerservice eller kontakte support.

Et godt bruger-ID

Find på en sammensætning af tal, bogstaver og specialtegn, som er svært for andre at gætte - men nemt for dig at huske, for eksempel:

 • stine!vinder!altid:o)
 • peter78frahaderslev
 • signesnye#id

Regler for dit bruger-ID

 • Ingen forskel på store og små bogstaver
 • Skal indeholde 5–48 tegn
 • Kan indeholde: abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå0123456789{}!#$ ^,*()_+-=:;?.@ og mellemrum (det samme tegn må gerne forekomme flere gange)
 • Må ikke være dit CPR-nummer eller bestå af 10 tal
 • Må ikke starte eller slutte med mellemrum

Lad være med at dele dit bruger-ID med andre – undtagen hvis du selv henvender dig til din bank eller til MitID support for at få hjælp. Husk, at dit bruger-ID ikke er det samme som din adgangskode.

Sådan ændrer du dit bruger-ID

 1. Log på MitID.dk
 2. Vælg ‘Redigér bruger-ID’ under “Bruger-ID”
 3. Følg vejledningen for at anmode om adgang til at redigere dine oplysninger
 4. Vent 1 time (du får besked på sms eller e-mail, når du har adgang til at redigere dine oplysninger)
 5. Log på MitID.dk igen
 6. Vælg ‘Redigér bruger-ID’ under “Bruger-ID”
 7. Indtast dit nye bruger-ID
 8. Vælg “Validér” for at se om bruger-ID’et er gyldigt og ledigt
 9. Vælg “Gem ændringer”

Dit nye bruger-ID er nu gemt og næste gang du bruger MitID til at logge på eller godkende med, skal du bruge dit nye bruger-ID.

Change User ID Large

Andre muligheder  

Har du brug for hjælp til at ændre dit bruger-ID på MitID.dk, kan du kontakte support, så guider de dig igennem trin for trin. Kan du ikke logge på MitID.dk, kan du møde op i borgerservice og få hjælp til at ændre dit bruger-ID.

Mød op i borgerservice  

Hos borgerservice skal du identificere dig med gyldig legitimation for at få hjælp til at ændre dit bruger-ID. Husk at bestille tid i borgerservice, inden du møder op. 
 

Find din nærmeste borgerservice og bestil tid

Se hvad der er gyldig legitimation

Kontakt MitID support  

Hos MitID support skal du identificere dig ved at svare på en række spørgsmål for at få hjælp til at ændre dit bruger-ID.  
 
Husk at anmode om adgang til at redigere dine oplysninger på MitID.dk, inden du kontakter MitID support. Af sikkerhedsmæssige årsager, går der en time fra du anmoder om adgang, til du får adgang. Se vejledning længere oppe på siden. 

Kontakt MitID support