Ændre bruger-ID

Det anbefales, at du ændrer dit bruger-ID, hvis du har mistanke om misbrug, eller hvis du gerne vil have et stærkere bruger-ID, der er svært for andre at gætte. Du kan ændre dit bruger-ID på MitID.dk eller i MitID appen. Har du brug for hjælp, kan du møde op i borgerservice eller kontakte MitID Support.

1. Tryk på menuen øverst på skærmen inde i MitID appen
  2. Tryk på Se eller skift bruger-ID i menuen
  3. Vælg bruger. Hvis der en mere end én bruger på samme app, vises en liste med brugere
  4. Indtast din PIN-kode (eller brug ansigtsgenkendelse eller fingeraftryk, hvis du bruger det)
  5. Indtast dit bruger-ID
  6. Indtast dit nye bruger-ID
  7. Tryk på Gem
  8. Bruger-ID valideres og meddelelse vises, hvis bruger-ID’et ikke er gyldigt og ledigt

Dit nye bruger-ID er nu gemt og næste gang du bruger MitID til at logge på eller godkende med, skal du bruge dit nye bruger-ID.

1. Log på MitID.dk
  2. Vælg Redigér bruger-ID under “Bruger-ID”
  3. Følg vejledningen for at anmode om adgang til at redigere dine oplysninger
  4. Vent 24 timer (du får besked på sms eller e-mail, når du har adgang til at redigere dine oplysninger)

5. Log på MitID.dk igen
  6. Vælg Redigér bruger-ID under “Bruger-ID”
  7. Indtast dit nye bruger-ID
  8. Vælg Validér for at se om bruger-ID’et er gyldigt og ledigt
  9. Vælg Gem ændringer

Dit nye bruger-ID er nu gemt og næste gang du bruger MitID til at logge på eller godkende med, skal du bruge dit nye bruger-ID.

Et godt bruger-ID

Find på en sammensætning af tal, bogstaver og specialtegn, som er svært for andre at gætte - men nemt for dig at huske, for eksempel:

• stine!vinder!altid:o)
  • peter78frahaderslev
  • signesnye#id

Regler for dit bruger-ID

• Ingen forskel på store og små bogstaver
  • Skal indeholde 5–48 tegn
  • Kan indeholde: abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå 0123456789 {}!#$ ^,*()_+-=:;?.@ og mellemrum (det samme tegn må gerne forekomme flere gange)
  • Må ikke være dit CPR-nummer eller bestå af 10 tal
  • Må ikke starte eller slutte med mellemrum

Lad være med at dele dit bruger-ID med andre – undtagen hvis du selv henvender dig til din bank eller til MitID Support for at få hjælp. Husk, at dit bruger-ID ikke er det samme som din adgangskode.

Andre muligheder

Har du brug for hjælp til at ændre dit bruger-ID på MitID.dk, kan du kontakte Support, så guider de dig igennem trin for trin. Kan du ikke logge på MitID.dk, kan du møde op i Borgerservice og få hjælp til at ændre dit bruger-ID.

• Kontakt MitID Support

Hos MitID Support skal du identificere dig ved at svare på en række spørgsmål for at få hjælp til at ændre dit bruger-ID.

Husk at anmode om adgang til at redigere dine oplysninger på MitID.dk, inden du kontakter MitID Support. Af sikkerhedsmæssige årsager, går der 24 timer fra du anmoder om adgang, til du får adgang. Se vejledning længere oppe på siden.

Kontakt MitID Support