MitID profil

Din MitID profil samler og viser din information på én nem og overskuelig side.

Når du er logget på MitID.dk, kan du se alle dine oplysninger på én nem og overskuelig side. Du kan også rette oplysninger, hvis du har ændringer til fx din e-mail eller dit telefonnummer.

Afsnittet 'Kontaktoplysninger og notifikationer' er dit overblik over, hvordan vi kan kontakte dig. Afsnittet indeholder følgende information:

Navn Dit navn
CPR-nummer Dit CPR-nummer
Adresse Din folkeregisteradresse
E-mail Den e-mail, som MitID kan sende notifikationer til. Hvis feltet er blankt, har du ikke oplyst en e-mailadresse.
Mobilnummer Det mobilnummer, som MitID kan sende notifikationer til. Hvis feltet er blankt, har du ikke oplyst et mobilnummer.
Notifikationer En liste over de måder, du har valgt at vi kan kontakte dig på.
Sprog Det sprog, som du ønsker, at vi skal kontakte dig på. Du kan vælge mellem dansk og engelsk.
Privatindstilling Her kan du se, om du under 'Seneste aktiviteter' skjuler eller viser navnet på de sider og tjenester (tjenesteudbyder), du har benyttet.
ID Dit unikke ID.

Hvis du vil ændre i dine oplysninger eller i de måder, vi kan kontakte dig på, kan du trykke på 'SE OG REDIGÉR'.

Vil du ændre, om du viser/skjuler tjenesteudbyder under 'Seneste aktiviteter':

• Tryk på 'SE OG REDIGÉR'
  • Scroll ned til ’PRIVATINDSTILLING’
  • Vælg, om du ønsker tjenesteudbyder vist eller skjult
  • Tryk på 'GEM ÆNDRINGER'
  • Tryk på 'ANMOD OM ADGANG'
  • Herefter skal du vente i 24 timer for at gå ind og gøre ovenstående igen

Her kan du bestille en GDPR-rapport, som viser dig alle de data, som vi har om dig. Klik på knappen 'BESTIL RAPPORT' for at få din rapport.

Feltet 'Bruger-ID' viser dit nuværende MitID bruger-ID. Hvis du vil ændre dit MitID bruger-ID, kan du klikke på knappen 'REDIGÉR BRUGER-ID'.

Hvis du vil ændre dit adgangskode, kan du gøre det her. Klik på knappen 'REDIGÉR ADGANGSKODE'.

Her kan du se alt om dine identifikationsmidler, fx MitID app eller MitID kodeviser. Du kan også spærre og genåbne identifikationsmidler.

Dine seneste MitID-aktiviteter er samlet her. Du kan nemt og hurtigt få et overblik over, hvor du har logget på og godkendt med MitID. Hvis du klikker på knappen 'SE AL AKTIVITET', kommer du til den fulde liste over alle dine MitID-aktiviteter, og du vil kunne søge efter specifikke aktiviteter.

Bemærk at kolonnen Tjenesteudbyder kun er udfyldt, hvis du har valgt at vise Tjenesteudbydere under Kontaktoplysninger og notifikationer.

For sikkerhedens skyld kan du ikke øjeblikkeligt ændre oplysningerne i din MitID profil. Du skal først anmode om dette.

Fra du har anmodet om at ændre i oplysningerne i din MitID profil, går der 24 timer, før du har adgang til at ændre dine oplysninger. Du modtager en notifikation, når du kan ændre dine oplysninger.

I 24 timer, efter du har modtaget notifikationen, vil du bl.a. kunne ændre i følgende oplysninger: Bruger-ID, mobilnummer, e-mail, notifikationer og adgangskode. Du kan også tilføje nye identifikationsmidler.

Sådan gør du:

1. Log på din MitID profil på MitID.dk og vælg den funktion, du ønsker at foretage (fx tilføj e-mailadresse). Når du vælger funktionen, skal du anmode om adgang til at ændre oplysningerne på din MitID profil. Vælg 'Anmod', og du bliver automatisk logget ud. Du skal nu vente 24 timer.
  2. Hvis du forsøger at logge på, før der er gået 24 timer, vises beskeden 'Adgang til ændring af følsomme oplysninger er ikke klar' samt hvor lang tid du skal vente.
  3. Efter 24 timer vil du modtage en notifikation, om at du i de næste 24 timer kan ændre i oplysninger på din profil. Log på din MitID profil igen, og du har nu adgang til at ændre i oplysninger i din MitID profil.
  4. Du kan fx ændre i dine kontaktoplysninger ved at vælge 'Rediger e-mail', eller 'Rediger mobilnummer'. Følg vejledningen på skærmen for at foretage og gemme dine ændringer.
  5. Under oversigten over dine identifikationsmidler (fx MitID app eller MitID kodeviser) kan du tilføje et nyt identifikationsmiddel til din MitID profil. Vælg knappen 'Tilføj identifikationsmiddel' og følg instruktionerne på skærmen.