Få aktiveringskode til MitID app

MitID appen skal altid aktiveres med en aktiveringskode, før du kan bruge appen. Det gælder både den første, en ny eller en ekstra MitID app. Er din aktiveringskode udløbet, skal du have ny aktiveringskode. Aktiveringskoden kobler appen til dit MitID og dit mobilnummer.

Du kan få en aktiveringskode på MitID.dk, eller ved at logge på med dit med NemID, hvis du ikke kan logge på MitID.dk. Alternativt kan du få aktiveringskoden udleveret hos borgerservice.

Er du ved at få MitID i din bank?

Aktiveringskoden blev vist på det sidste skærmbillede i din net- eller mobilbank, da du oprettede dit MitID. Gå tilbage til din net- eller mobilbank og se aktiveringskoden.

Få aktiveringskode på MitID.dk

• Hvis du har fået ny telefon eller tablet, og stadig har den gamle telefon eller tablet med MitID appen på
  • Hvis du vil have en ekstra MitID app
  • Hvis du har fx en aktiv MitID kodeviser og nu også vil have en MitID app

Få aktiveringskode

1. Log på MitID.dk
  2. På MitID Profil under ‘Identifikationsmidler’ vælg ‘Se’
  3. Under ‘Tilføj identifikationsmiddel’ vælg ‘Tilføj’ og følg vejledningen

Aktivér MitID app

1. Hent og åbn MitID app
  2. Indtast bruger-ID og aktiveringskode i MitID app
  3. Følg vejledningen i MitID app for at gennemføre aktiveringen
    Se alle trin i vejledningen “Hent og aktivér MitID app”

Kan du ikke logge på med MitID?

Hvis du ikke kan logge på med MitID, kan du få en aktiveringskode ved at logge ind med NemID.

Få aktiveringskoden med NemID

Du kan bruge NemID til at få en aktiveringskode, hvis du:

• Ikke har MitID endnu
  • Er ved at få MitID i din bank eller her på MitID.dk
  • Ikke længere har din gamle telefon eller tablet med MitID appen på
  • Ikke har en aktiv MitID kodeviser, kodeoplæser eller chip

Det skal du bruge:

• Dit NemID – nøglekort eller nøgleapp
  • Adgang til SMS eller e-mail
  • God tid - der er flere trin, du skal igennem, så sæt god tid af

Få aktiveringskode med NemID

1. Log på med NemID
  2. Følg vejledningen i flowet
  3. Vælg “MitID app” når du skal vælge hvordan du vil bruge MitID
  4. På den sidste side i flowet, “Aktiveringssiden”, finder du aktiveringskoden (og dit bruger-ID)

Aktivér MitID app

1. Hent og åbn MitID app
  2. Indtast bruger-ID og aktiveringskode i MitID app
  3. Følg vejledningen i MitID app for at gennemføre aktiveringen
    Se trin 2 (fra pkt. 19) i vejledningen “Hent og aktivér MitID app”

Værd at vide om aktiveringskoden

• Aktiveringskoden er personlig
  • Aktiveringskoden kobler appen til dit MitID og dit mobilnummer
  • Aktiveringskoden kan kun bruges til at aktivere en MitID app én gang, og kan ikke aktivere flere MitID apps
  • Aktiveringskoden er tidsbegrænset og udløber efter:
    • Efter 3 forkerte forsøg på at indtaste aktiveringskoden spærres den permanent
    • Aktiveringskoden er gyldig i 48 timer efter udlevering hos RA ved registrering, hvorefter den aktiveringskoden spærres permanent
    • Aktiveringskoden til aktivering af en ny MitID app er gyldig i 4 timer efter den er sendt på SMS, vist under registrering med NemID eller vist i selvbetjeningen på MitID.dk, derefter spærres den permanent
    • En aktiveringskode til genaktivering af eksisterende adgangskode, MitID kodeviser og MitID kodeoplæser er gyldig i 30 minutter efter den er sendt på SMS, hvorefter den spærres permanent

Husk at fjerne den gamle app fra din profil på MitID.dk

Du kan have op til tre MitID apps registreret på din profil, derfor er et vigtigt at du fjerner den gamle MitID app, så den ikke længere er knyttet til den telefon eller tablet som du ikke længere bruger.

Få aktiveringskode hos Borgerservice

Få aktiveringskode hos Borgerservice

Borgerservice kan også give dig en ny aktiveringskode til fx MitID app på papir. Du kan bruge den én gang, og aktiveringskoden virker kun i 48 timer.

Husk at bestil tid og medbringe gyldig legitimation med billede.

Find nærmeste borgerservice
Min MitID app er spærret og skal genaktiveres

Min MitID app er spærret og skal genaktiveres

Hvis din MitID app er spærret, skal du genaktivere den. Det gør du ved at genaktivere PIN-koden til appen.

Genaktiver MitID app