MitID identifikationsmidler

For at få og bruge MitID skal du have et MitID identifikationsmiddel. Det skal du bruge, hver gang du fx skal overføre penge i din netbank, se dine skatteoplysninger eller købe ind på nettet.

Du bruger et MitID identifikationsmiddel til at bekræfte din identitet, når du logger på eller godkender med MitID. Det nemmeste er at bruge MitID app til smartphone og tablet. Du kan vælge et andet identifikationsmiddel, fx MitID kodeviser, hvis du ikke kan bruge MitID app.

Læs mere om de forskellige MitID identifikationsmidler her.

Bemærk, at din personlige adgangskode også er en måde at bekræfte din identitet på. Derfor tæller din adgangskode som et MitID identifikationsmiddel, når du logger på eller godkender med MitID.

Alle MitID identifikationsmidler kan bruges alene eller i kombination med andre MitID identifikationsmidler. Om du skal bruge ét eller flere identifikationsmidler afhænger af, hvad du forsøger at gøre.

Jo større behov for sikkerhed, jo flere identifikationsmidler skal du bruge. Hvis du fx er ved at overføre penge, er det ekstra vigtigt, at du kan bekræfte din identitet - og derfor skal du bruge mere end et identifikationsmiddel.