Siden er ikke tilgængelig på det valgte sprog
Siden er ikke tilgængelig på dit ønskede sprog. De tilgængelige sprog er nævnt nedenstående.
The page is not available in the selected language
Unfortunately, the page is not available in the selected language. The page is available in the languages listed below.

Udlænding i Danmark

Du kan også få MitID som udlænding i Danmark – hvis du har brug for at få adgang til digitale selvbetjeningsløsninger i Danmark.

Der er forskellige måder at få MitID på. Men fælles er, at du skal bekræfte, hvem du er, så ingen andre kan udgive sig for at være dig.

  • Få MitID med pas/ID-kort
    Få MitID med dit udenlandske pas eller ID-kort. Alt, det kræver, er et gyldigt pas/ID-kort og adgang til en telefon, der kan scanne chippen.
  • Få MitID i Borgerservice
    Du kan få MitID i Borgerservice - fx hvis du ikke har en telefon, du kan bruge til at scanne dit pas/ID-kort. Bestil tid og mød op i Borgerservice med gyldig legitimation og svar på en række spørgsmål om dig selv for at bekræfte, at du er dig/medbring et vidne.

Er du udlænding eller bosat udenfor Danmark, anbefaler vi, at du altid medbringer et vidne, da der muligvis ikke er nok oplysninger om dig i CPR-registeret.

Hvis du ikke har CPR-nummer

Har du ikke et CPR-nummer, kan du i stedet bruge en P-kode. P-koden er en 8-cifret kode, du skal taste ind i MitID appen i stedet for et CPR-nummer, når du bruger dit pas/ID-kort til at få eller ændre MitID med. Vi gør opmærksom på, at de fleste selvbetjeningsløsninger pt. kræver et CPR-nummer. Disse steder vil det derfor ikke være muligt at logge ind med et MitID oprettet med en P-kode.

Hvis du er tidligere bosat i Danmark

Bor du ikke længere i Danmark og har du ikke brug for at logge på danske selvbetjeningsløsninger? Så behøver du ikke MitID.