Udlænding i Danmark

Du kan også få MitID som udlænding i Danmark – hvis du har brug for at få adgang til digitale selvbetjeningsløsninger i Danmark.

Udlændinge i Danmark

Der er forskellige måder, som du kan få MitID på – fx afhængigt af om du har et dansk CPR-nummer, NemID eller et gyldigt pas/ID-kort.

Hvis du har dansk CPR-nummer og NemID

Hvis du har et dansk CPR-nummer og NemID, kan du få MitID her på MitID.dk ved at logge på med NemID. Det er også muligt at få MitID ved at scanne dit pas/internationale ID-kort og ansigt i MitID appen.

Få MitID med NemID
Få MitID med pas/ID-kort
Sådan bruger du MitID app og alternativer

Hvis du ikke har CPR-nummer eller NemID

Har du ikke CPR-nummer eller NemID, kan du få MitID på følgende måder: 

  • Få en P-kode – som du skal taste ind i MitID appen, hvis du bruger dit pas/ID-kort til at få MitID med. Se, hvordan du får MitID med pas/ID-kort
  • Mød op i Borgerservice med gyldig legitimation – og svar på en række spørgsmål om dig selv for at bekræfte, at du er dig/medbring et vidne.

    Er du udlænding eller bosat udenfor Danmark, anbefaler vi, at du altid medbringer et vidne, da der muligvis ikke er nok oplysninger om dig i CPR-registeret.

Hvis du er tidligere bosat i Danmark

Bor du ikke længere i Danmark og har du ikke brug for at logge på danske selvbetjeningsløsninger? Så behøver du ikke MitID.