Udlænding i Danmark

Du kan også få MitID som udlænding i Danmark.

Udlændinge i Danmark

Hvis du vil have adgang til offentlige tjenester som SU eller Skat i Danmark, skal du have et MitID. Hvis du har et dansk CPR-nummer og NemID, kan du få MitID allerede nu. 

Få MitID med NemID

Sådan bruger du MitID app og alternativer

Hvis du ikke har CPR-nummer eller NemID 

Hvis du ikke har CPR-nummer eller NemID, skal du møde op i Borgerservice for at få MitID. Du kan også få MitID fra appen, hvis du har et dansk, grønlandsk eller færøsk pas. Det er ikke muligt at få MitID med andre pas i MitID appen endnu.

Mød op i borgerservice 

Når du skal have hjælp til MitID i borgerservice, skal du:  
 
1. medbringe gyldig legitimation, fx dit pas, kørekort eller et andet nationalt ID-kort med billede.  
 
2. svare på en række spørgsmål om dig selv (baseret på dine oplysninger i CPR-registreret), for at bekræfte at du er dig. Det kræver dog, at der er tilstrækkeligt med oplysninger om dig i CPR-registret. Det kan fx afhænge af, hvor længe du har været i Danmark, og om du har fast adresse i Danmark. 
 
Hvis der ikke kan dannes nok spørgsmål, eller hvis det ikke er muligt for dig at svare på spørgsmålene, skal du have et vidne med, der kan bekræfte, at du er dig. Vi anbefaler at du tager et vidne med.  

Hvad er et vidne?  
Et vidne er en person, som møder op sammen med dig i borgerservice og kan bekræfte, at du er dig. For at være vidne skal personen være fyldt 18 år, og have haft MitID i mere end 10 dage. Vidnet skal medbringe gyldig legitimation (dansk eller grønlandsk pas eller kørekort) og sit MitID. En person kan højest være vidne for 3 personer inden for 120 dage. 
 
3. huske at bestille tid i borgerservice  
 
Find nærmeste borgerservice og bestil tid

Hvis du er tidligere bosat i Danmark

Har du tidligere boet i Danmark, og har du i starten af oktober modtaget et brev om MitID? Du får brevet om MitID, fordi NemID bliver til MitID, og du er registreret som NemID-bruger. Brevet er sendt med Digital Post, og læses på borger.dk eller e-Boks. I brevet står der, hvordan du får MitID. Der er fem forskellige breve. Hvad du præcis skal gøre afhænger af, om du har netbank eller ej, og om du først skal opdatere dine oplysninger i NemID eller ej. Derfor er brevene målrettet den enkelte modtagers situation. Bruger du ikke NemID længere, og er du sikker på, at du ikke vil få brug for det igen, kan du blot se bort fra brevet.