13-14-årige

Der er mulighed for, at unge kan få MitID, fra de er fyldt 13 år. Det er et tilbud til dem, som har brug for adgang til forskellige selvbetjeningsløsninger, fx bruge deres netbank eller se deres skattekort, hvis de har et fritidsjob eller lignende.  

Vær dog opmærksom på, at aldersgrænsen på de 13 år kun er i forbindelse med det at få MitID. Adgangen til de enkelte selvbetjeningsløsninger besluttes af de enkelte tjenester. Det betyder, at der kan være steder, hvor de 13-14-årige stadig ikke har adgang, selvom de har MitID. Det kan man se hos de enkelte tjenester. 

Sådan gør du som 13-14-årig

Få MitID med pas

Få MitID med pas

Når du er 13-14-årig kan du bruge dit pas og MitID appen til at få MitID. MitID appen kan aflæse en chip i dit pas og dermed bekræfte, hvem du er. Det kan være et alternativ til at gå i Borgerservice eller at få MitID med NemID.

Hvis din telefon ikke kan scanne dit pas, kan du låne en andens telefon. Følg linket i knappen og læs mere.

Få MitID med pas
Få MitID i Borgerservice

Få MitID i Borgerservice

Du kan få MitID i Borgerservice, fx hvis du ikke har en telefon, du kan bruge. Når du skal have MitID, er der høje krav til, at du kan dokumentere din identitet, bl.a. for at undgå identitetstyveri. 

Husk at bestille tid i Borgerservice, inden du møder op, og medbringe gyldig legitimation

Find nærmeste Borgerservice og bestil tid

15 år

Når man fylder 15 år, modtager man et brev fra det offentlige. I det brev står der, at man skal have Digital Post og MitID. Læs mere her: MitID.dk/15 

13-17-årige