MitID identifikationsmiddel er spærret

MitID identifikationsmidler kan være midlertidigt spærret eller permanent spærret.

Du bør altid spærre dit MitID identifikationsmiddel permanent, hvis du mister det, og hvis du har mistanke om, at andre misbruger det. 

Et MitID identifikationsmiddel kan også blive midlertidigt spærret af sikkerhedshensyn. Hvis du fx taster din PIN-kode forkert for mange gange, bliver din MitID app midlertidigt spærret, og du skal kontakte MitID support eller Borgerservice for at åbne den igen. 

MitID app og MitID chip

MitID app og adgangskode bliver midlertidigt spærret. Du kan genaktivere dem.

Læs mere om at genaktivere midlertidigt spærrede identifikationsmidler her.

MitID kodeviser og MitID kodeoplæser

Hvis du taster din engangskode forkert for mange gange, bliver din MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser midlertidigt spærret. Du kan genaktivere dem. 

Hvis din MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser er permanent spærret, kan du ikke bruge dem mere. Det skyldes, at hver MitID kodeviser og MitID kodeoplæser har et unikt serienummer, som også findes i MitID løsningen og de kan af sikkerhedsmæssige grunde ikke genbruges. Du er nødt til at bestille en ny. 

Sådan bestiller du et nyt MitID identifikationsmiddel.

Sådan tilføjer du et nyt MitID identifikationsmiddel.

MitID chip 

Hvis din MitID chip er permanent spærret, kan du alligevel genbruge den fysiske chip og tilføje den som et nyt MitID identifikationsmiddel.  

Forklaringen er at når du tilføjer en ny MitID chip, så oprettes et sikkerhedselement i din MitID chip og et tilsvarende element i MitID løsningen. Hvis din MitID chip bliver permanent spærret, så slettes sikkerhedselementet i MitID løsningen. Når den samme MitID chip igen tilføjes, så oprettes det et ny par sikkerhedselementer og derfor kan den fysiske MitID chip genbruges.  

Sådan tilføjer du et nyt MitID identifikationsmiddel.