Bosat udenfor Danmark

Er du bosat udenfor Danmark, kan du få MitID og fortsætte med adgang til digitale selvbetjeningsløsninger i Danmark.

Få MitID med pas

Få MitID med pas

Har du mistet din MitID app eller fx kodeviser, skal du huske at spærre det

I løbet af 2022 vil det være muligt også med udenlandske pas at kunne få MitID igen ved hjælp at sit pas og en telefon, der kan scanne passet. 

Få MitID med pas
Få MitID med NemID

Få MitID med NemID

Du kan få MitID her, hvis du har NemID. Du skal desuden have adgang til SMS eller e-mail, hvor du vil modtage informationer, som du skal bruge undervejs.   

Husk at aktivere MitID to steder, fx ved at hente og aktivere en ekstra MitID app eller bestille og aktivere en MitID kodeviser.

Få MitID med NemID
Har du mistet MitID?

Har du mistet MitID?

Har du mistet MitID, fx fordi du har mistet din telefon med din MitID app på? Så er der forskellige mulighed for at få det igen. Men fælles er, at du igen skal bekræfte, hvem du er – så ingen andre kan udgive sig for at være dig og få MitID på dine vegne.  

Få MitID igen – med dit pas (dansk, grønlandsk eller færøsk)

Få MitID igen – med NemID   

Jeg har mistet MitID – og har hverken NemID eller pas (dansk, grønlandsk eller færøsk) 

Hvis du ikke kan få MitID med NemID eller ved at scanne dit pas i MitID appen, skal du møde op i borgerservice for at få MitID, fx næste gang du er i Danmark. 

Mød op i borgerservice  

1. Medbring dit danske pas, dit danske kørekort, eller to ud af følgende tre dokumenter:   

  • Personattest  
  • Dåbsattest  
  • Fødselsattest  

2. Svar på en række spørgsmål om dig selv (baseret på dine oplysninger i CPR-registreret), for at bekræfte, at du er dig. Det kræver dog, at der er tilstrækkeligt med oplysninger om dig i CPR-registret.  Hvis der ikke kan dannes nok spørgsmål, eller hvis det ikke er muligt for dig at svare på spørgsmålene, skal du have et vidne med, der kan bekræfte, at du er dig. Vi anbefaler at du tager et vidne med. 
  

Hvad er et vidne?  
Et vidne er en person, som møder op sammen med dig i borgerservice og kan bekræfte, at du er dig. For at være vidne skal personen være fyldt 18 år, og have haft MitID i mere end 10 dage. Vidnet skal medbringe gyldig legitimation og sit MitID. En person kan højest være vidne for 3 personer inden for 120 dage. 

Find et borgerservicecenter og bestil tid 

Læs mere om at få hjælp til MitID hos borgerservice 

Læs mere om at få MitID med tjeneste- og diplomatpas

Sådan bruger du MitID

For at kunne bruge MitID skal du have enten MitID app eller et af alternativerne, fx MitID kodeviser, for at kunne logge på eller godkende med MitID. Med MitID app kan du komme i gang med det samme, mens du skal vente på at få leveret MitID kodeviser, -kodeoplæser og -chip.  
Sådan bruger du MitID