Genaktiver MitID app

Har du glemt din PIN-kode til MitID appen, eller er din MitID app blevet spærret, skal du genaktivere appen og lave en ny PIN-kode.

Der er forskellige måder, hvorpå du kan genaktivere din MitID app og dermed få adgang til at lave en ny PIN-kode.

• Genaktiver app med dit pas/ID-kort.
  • Genaktiver app med hjælp fra MitID Support, der sender dig en midlertidig PIN-kode på SMS.
  • Genaktiver app i Borgerservice, der giver dig en midlertidig PIN-kode.

Vælg, hvordan du vil genaktivere MitID app:

Du har mulighed for at genaktivere MitID appen med dit pas. Det kan du gøre, hvis du har indtastet forkert PIN-kode til MitID appen for mange gangeeller hvis du fx har glemt din PIN-kode til appen.

Glemt eller forkert indtastet PIN-kode for mange gange?

Har du indtastet din PIN-kode til din MitID app forkert for mange gange, bliver din app midlertidig spærret. Du kan genaktivere din spærrede app ved at bekræfte, hvem du er, bl.a. ved at scanne dit pas/ID-kort og ansigt med MitID appen. Herefter kan du lave en ny PIN-kode, så du igen kan bruge din app.  Det samme gælder, hvis du fx har glemt din PIN-kode.

Tjek, at din telefon er opdateret:

Du skal have en telefon, der kan scanne pas. Sørg for, at styresystemet på din telefon er opdateret. Du kan tjekke det i telefonens indstillinger. Læs mere om de tekniske krav  til din telefon: MitID.dk/tekniske-krav

1. Åbn MitID app – og tryk på menuen øverst på skærmen
  2. Tryk på Glemt PIN-kode
  3. Vælg Brug pas/ID-kort på skærmen ’Hvordan vil du skifte din PIN-kode?’ og tryk på Næste
  4. Accepter Vilkår og betingelser – og læs evt. Privatlivspolitikken
  5. Bekræft din identitet med dit pas/ID-kort ved at 1) scanne passets/ID-kortets kode 2) aflæse passets/ID-kortets chip og 3) scanne dit ansigt (for at sammenligne med dit foto)
  6. Vælg herefter en ny PIN-kode – og du kan bruge MitID appen igen

Videoguide:Tips og tricks til at scanne pas og ansigt i MitID app (5:27)

Har du udenlandsk pas/ID-kort og intet dansk CPR-nummer?
Har du et udenlansk pas/ID-kort – og har du ikke et dansk CPR-nummer? Så skal du have en P-kode, før du kan bruge bruge MitID appen og dit pas/ID-kort til at genaktivere din app.

Se her, hvordan du får en P-kode. Du kan bruge en P-kode op til tre gange, så hvis du har fået én tidligere, kan det være, at du kan bruge den igen. Når du har fået en P-kode, skal du følge de ovenstående seks trin.

MitID Support kan sende dig en midlertidig PIN-kode på sms. Men først skal du identificere dig selv i telefonen. Du skal oplyse enten dit pas- eller kørekortnummer (gyldigt dansk eller grønlandsk kørekort eller pas) og dernæst svare på en række spørgsmål baseret på dine oplysninger i CPR-registret. Hvis du ikke kan svare på nok spørgsmål, kan MitID Support ikke sende dig en midlertidig PIN-kode, og du skal i stedet for møde op i Borgerservice for at få hjælp til at lave en ny PIN-kode.

Hvis du har ændret dit mobilnummer
Vær opmærksom på, at hvis dit mobilnummer er registreret eller ændret på MitID.dk inden for de seneste 5 dage, kan MitID Support ikke sende dig en midlertidighed PIN-kode, og du skal i stedet for møde op i Borgerservice, for at få hjælp til at lave en ny PIN-kode.

Ring til MitID Support på +45 33 98 00 10

Du skal ringe, ikke skrive til os
Bemærk, at du kun kan få den midlertidige PIN-kode, som du skal bruge til at lave en ny PIN-kode, ved at ringe til supporten. Du kan altså ikke skrive til supporten og bede om at få tilsendt en midlertidige PIN-kode.

Når du har modtaget en midlertidig PIN-kode fra MitID Supporten
Hvad du skal gøre, når du har modtaget en midlertidig PIN-kode fra supporten, afhænger af, hvad der står i appen.

• Du kan se, at appen er midlertidig spærret, når den åbnes:
    1. Åbn MitID appen og tryk på 'Skift PIN-kode'
    2. Vælg 'Midlertidig PIN-kode'
    3. Indtast den 8-cifrede midlertidige PIN-kode fra tilsendt sms
    4. Vælg en personlig 6-cifret PIN-kode
    5. Gentag den 6-cifrede PIN-kode
  • Din MitID app siger 'Klar til brug':
    1. Åbn MitID appen
    2. Tryk på menuen øverst på skærmen
    3. Tryk på 'Glemt PIN-kode'
    4. Tryk på 'Indtast midlertidig PIN-kode'
    5. Indtast den 8-cifrede midlertidige PIN-kode fra tilsendt sms
    6. Vælg en personlig 6-cifret PIN-kode
    7. Gentag den 6-cifrede PIN-kode

Den midlertidige PIN-kode er gyldig i 30 minutter.

Når du møder op i Borgerservice, skal du identificere dig med gyldig legitimation for at få udleveret en midlertidig PIN-kode til MitID app. Husk at bestille tid i Borgerservice, inden du møder op.

Find din nærmeste Borgerservice og bestil tid

Medbring gyldig legitimation

Mistet eller ødelagt telefon? Se hvordan du aktiverer en ny MitID app