MitID identifikationsmiddel er spærret

Et MitID identifiationsmiddel (MitID app på telefonen, kodeviser, kodeoplæser eller chip) kan blive midlertidigt spærret af sikkerhedshensyn. Hvis du fx taster din PIN-kode forkert for mange gange, bliver din MitID app midlertidigt spærret i en kort periode. Du kan kontakte MitID Support eller Borgerservice, hvis du har brug for hjælp til at åbne den igen.

Kontakt MitID Support

Har du mistanke om misbrug?

Hvis du har mistanke om, at dit MitID bliver misbrugt, skal du spærre hele dit MitID midlertidigt. Hvis du har mistet dit MitID identifikationsmiddel (MitID app på telefonen, kodeviser, kodeoplæser eller chip), og der ikke er tegn på misbrug, kan du nøjes med at spærre den enkelte enhed.

Gå til mistanke om misbrug

MitID app og adgangskode

Hvis du taster PIN-koden til MitID app eller adgangskoden forkert for mange gange, bliver din MitID app eller adgangskode midlertidigt spærret i en kort periode.

Læs mere om at genaktivere midlertidigt spærrede identifikationsmidler her

Bliver MitID appen eller din adgangskode permanent spærret, kan du ikke bruge dem mere. Du er nødt til at tilføje en ny MitID app eller adgangskode.

Sådan kommer du videre

MitID kodeviser og MitID kodeoplæser

Hvis du taster din engangskode forkert for mange gange, bliver din MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser midlertidigt spærret i en kort periode.

Læs mere om at genaktivere midlertidigt spærrede identifikationsmidler her

Hvis din MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser er permanent spærret, kan du ikke bruge dem mere. Det skyldes, at hver MitID kodeviser og MitID kodeoplæser har et unikt serienummer, som også findes i MitID løsningen og de kan af sikkerhedsmæssige grunde ikke genbruges. Du er nødt til at bestille en ny.

Sådan bestiller du et nyt MitID identifikationsmiddel
Sådan tilføjer du et nyt MitID identifikationsmiddel

MitID chip

Hvis din MitID chip er permanent spærret, kan du alligevel genbruge den fysiske chip og tilføje den som et nyt MitID identifikationsmiddel.

Forklaringen er at når du tilføjer en ny MitID chip, så oprettes et sikkerhedselement i din MitID chip og et tilsvarende element i MitID løsningen. Hvis din MitID chip bliver permanent spærret, så slettes sikkerhedselementet i MitID løsningen. Når den samme MitID chip igen tilføjes, så oprettes der et ny sikkerhedselement og derfor kan den fysiske MitID chip genbruges.

Sådan tilføjer du et nyt MitID identifikationsmiddel