Når du skal have MitID

I løbet af 2021 og 2022 skal alle, der i dag har NemID, have  MitID. Langt de fleste NemID-brugere skal have MitID i deres net- eller mobilbank. Du får automatisk besked, når det er din tur. Beskeden får du på et tidspunkt, når du logger ind i din net- eller mobilbank. Der kan dog godt gå noget tid, da MitID indfases i løbet af 2021 og 2022.

Har du ikke en dansk eller grønlandsk bank, skal du have MitID her på MitID.dk.

Som NemID-bruger modtager du et brev i Digital Post fra Digitaliseringsstyrelsen og MitID partnerskabet, der fortæller, hvad lige præcis du skal gøre for at få MitID. Indtil da skal du ikke gøre noget.

Langt de fleste vil have glæde af MitID appen. MitID appen kan fungere på hovedparten af alle nyere smartphones. Hvis du er i tvivl, om du kan bruge MitID på din smartphone, kan du finde en liste over kravene her. Hvis du ikke bruger NemID nøgleapp i dag, men ønsker at bruge MitID app, kan du sagtens det.​

For dem, der ikke har mulighed for at bruge appen, findes der alternativer: En MitID kodeviser eller en MitID kodeoplæser. Hvis du ikke har mulighed for at bruge appen, vil MitID kodeviser være et godt alternativ, mens MitID kodeoplæser er beregnet til personer med nedsat syn. Hvis du fx i forbindelse med dit arbejde beskæftiger dig med særligt følsomme oplysninger eller anvender MitID mange gange i løbet af en dag, kan du tilkøbe en MitID chip.

• Ja, MitID er en sikker løsning. Der er fx en række sikkerhedsforanstaltninger, der fx betyder, at man mere tydeligt kan se, hvilke handlinger, man er ved at udføre, fx overføre penge. Derudover kan du få besked via MitID appen, SMS eller e-mail, hvis fx MitID appen downloades på en ny enhed, eller hvis du anvender MitID fra en computer, du ikke har brugt før.
  • Med MitID styrkes sikkerheden, så det bliver sværere at udnytte andres digitale identitet. Med MitID siger vi eksempelvis på sigt farvel til NemID-nøglekortet. Samtidig bliver vi godt beskyttet mod identitetstyveri, da man kan få besked via MitID appen, SMS eller mail, hvis der sker kritiske hændelser, fx hvis MitID nøgleapp downloades på en ny enhed, eller du anvender dit MitID fra en enhed, du ikke har brugt før.
  • For at undgå svindel er det vigtigt, at du passer godt på dit personlige MitID. Du beviser, hvem du er, når du logger ind eller godkender med MitID -eller når du anvender MitID i forbindelse med underskrift. ​Du må derfor ikke dele dine koder eller bruger-ID med nogen. Du må heller ikke udlevere din MitID app, -kodeviser eller -kodeoplæser. Og du skal straks spærre din MitID app, kodeviser eller -kodeoplæser, hvis du fx mister din telefon eller MitID kodeviseren eller -oplæseren.