MitID er dit digitale ID og skal være med til at sikre, at du kan færdes trygt på nettet. MitID bruges til at bevise, hvem du er, fx når du skal overføre penge i netbanken, læse din digitale post eller benytte forskellige selvbetjeningsløsninger.
MitID lever op til de nyeste internationale sikkerhedskrav og kan udvikles løbende, så det hele tiden lever op til både krav og behov.
MitID findes som app, kodeviser, kodeoplæser og chip.
Du kan bruge dit pas og MitID appen til at få MitID. MitID appen kan aflæse en chip i dit pas og dermed bekræfte, hvem du er. Det kan være et alternativ til at gå i Borgerservice.
Du kan få MitID i Borgerservice. Husk at bestille tid i Borgerservice og medbring gyldig legitimation.
MitID er først og fremmest en app til smartphone og tablet. Med ét swipe kan du logge på og godkende en handling på nettet. Det er også muligt at få MitID som en kodeviser, kodeoplæser og chip.
Langt de fleste vil have glæde af MitID appen. MitID appen kan fungere på hovedparten af alle nyere telefoner. Hvis du er i tvivl, om du kan bruge MitID på din telefon, kan du læse om de tekniske krav her
Hvis du ikke har mulighed for at bruge appen, vil MitID kodeviser være et godt alternativ, mens MitID kodeoplæser er beregnet til personer med nedsat syn. Hvis du fx i forbindelse med dit arbejde har brug for at logge på eller godkende med MitID mange gange i løbet af en dag, kan du tilkøbe en MitID chip.
Det kan være en fordel at have to MitID apps eller både MitID app og en kodeviser, så du stadig kan bruge MitID, hvis du fx mister din telefon, taber kodeviseren eller kommer til at slette din app.
MitID app er gratis, og det er de første tre MitID kodevisere og MitID kodeoplæsere også. Deres batteri holder ca. 10 år (ved normal brug), så det er kun, hvis du mister en kodeviser eller kodeoplæser flere gange, at det vil koste penge.
Hvis du fx i forbindelse med dit arbejde har brug for at logge på eller godkende med MitID mange gange hver dag, kan du tilkøbe en MitID chip.
Det er ikke et krav, at du skal have MitID. Hvis du ikke kan betjene dig selv digitalt, skal du kontakte hver enkelt organisation eller virksomhed for at høre, hvordan du får adgang til samme ydelse eller funktion uden brug af MitID.
Du kan bruge dit pas og MitID appen til at få MitID, hvis du har et pas eller ID-kort med chip, og en mobiltelefon, der kan scanne pas/ID-kort. MitID appen kan aflæse en chip i dit pas eller ID-kort og dermed bekræfte, hvem du er.
MitID understøtter udenlandske mobilnumre.
Du kan også få MitID i borgerservice, næste gang du er i Danmark, medbringende gyldig legitimation.
Du vil derudover blive bedt om at besvare kontrolspørgsmål baseret på oplysninger i CPR eller medbringe et vitterlighedsvidne, som kan bekræfte, hvem du er. Vi anbefaler, at du medbringer et vitterlighedsvidne, da det ikke er sikkert, at der er data nok i CPR til, at der kan stilles kontrolspørgsmål. Vitterlighedsvidnet skal have et gyldigt MitID, som skal være mindst 30 dage gammelt. Husk at booke tid i borgerservice.
Det er i de fleste tilfælde muligt at få MitID, hvis du har et pas eller ID-kort, der ikke er dansk, grønlandsk eller færøsk.
Hvis du har dansk CPR-nummer og udenlandsk pas, skal du følge samme proces, som beskrevet under ”Hvordan får jeg MitID, hvis jeg er bosat i udlandet”.
Hvis du ikke har et dansk CPR-nummer, kan du få en P-kode, som du skal taste ind i MitID appen, hvis du bruger dit pas/ID-kort til at få MitID med.
Ellers skal du møde op i Borgerservice med gyldig legitimation. Her vil du blive bedt om at besvare kontrolspørgsmål baseret på oplysninger i CPR eller medbringe et vitterlighedsvidne, som kan bekræfte, hvem du er. Vi anbefaler, at du medbringer et vitterlighedsvidne, da det ikke er sikkert, at der er data nok i CPR til, at der kan stilles kontrolspørgsmål. Vitterlighedsvidnet skal have et gyldigt MitID, som skal være mindst 30 dage gammelt. Husk at booke tid i borgerservice.
Der er mulighed for, at du kan få MitID, når du er fyldt 13 år. Det er et tilbud til dig, som har brug for adgang til forskellige selvbetjeningsløsninger, fx adgang til netbank eller skattekort i forbindelse med et fritidsjob eller lignende.