MitID app

Med MitID appen kan du med et swipe godkende med MitID på din smartphone eller tablet. Fx hvis du skal overføre penge i din netbank eller logge på borger.dk.

Åbn og swipe for at godkende

Åbn og swipe for at godkende

Med et swipe kan du logge på og godkende med MitID på din smartphone eller tablet, og du kan bruge MitID med det samme.

Sådan bruger du MitID app - når du er på mobilen (se video)

Du får ikke længere notifikationer på din skærm (se video)

Sådan får du MitID app Har du ikke fået MitID endnu?

Du får ikke længere notfikationer på din skærm
Bemærk, at til forskel fra NemID nøgleapp får du ingen notifikation, hvor du kan åbne appen automatisk. Det er for at minimere risikoen for, at du godkender en handling, som du ikke selv har startet.

Du skal selv åbne MitID appen, når du skal godkende en handling. Det er med til at sikre, at de handlinger, du godkender, er handlinger, du selv har sat i gang.

Hvis du er vant til at bruge NemID nøgleapp, vil det kræve lidt tilvænning. Men det er med til at styrke sikkerheden for de brugere, som måske ikke har så stor teknologisk viden.

Det kan nemlig være med til at forhindre, at man utilsigtet kommer til at godkende noget, som man ikke selv har sat i gang. For er man ikke i gang med en handling, vil man slet ikke åbne appen og swipe på falske notifikationer.

Det er ikke muligt at slå funktionen til. Dog vil du opleve, at MitID appen selv åbner, når du skal godkende noget i en anden app, fx din mobilbank. Det skyldes, at fx din mobilbank kan gemme dit bruger-ID, første gang du indtaster det. Det gør det nemmere at bruge MitID fra andre apps.

Derfor skal du selv gå ind og åbne MitID appen, når du vil godkende noget med MitID. På den måde styrkes sikkerheden. 


Læs mere om sikkerheden i MitID

For at bruge MitID på din mobiltelefon eller tablet, skal du have et operativsystem og en internetbrowser, som understøtter brug af MitID og MitID app.
Pr. 1. juni 2021 er følgende kombinationer understøttet på mobiltelefon og tablet:
• Apple iOS 12, 13 og 14 med seneste udgave af Mobile Safari, Google Chrome eller in-app (SFSafari View Controller) internetbrowser.
• Google Android 7, 8, 9, 10 og 11 med seneste udgave af Google Chrome, in-app (Custom tabs) eller Samsung Browser 14 internetbrowser.
Anvender du et operativsystem eller en internetbrowser, som ikke understøtter brug af MitID, kan vi ikke garantere, at MitID fungerer.
Bemærk, at MitID app kun kan installeres på enheder, hvor sikkerheden kan garanteres - hvis du har ændret i sikkerhedsindstillinger (hvis du fx har jailbreaket eller rooted din mobiltelefon), eller hvis du benytter en beta-version af iOS eller Android, kan du ikke installere MitID app

Ekstra MitID app

Ekstra MitID app

Det er en god idé at have MitID flere steder, så du altid har en reserve. Så kan du stadig godkende med MitID, selvom du fx mister din mobil med MitID appen på. 
 
Du kan fx både have MitID appen på din smartphone og tablet.  

Få ekstra MitID app
Flere brugere på samme MitID app

Flere brugere på samme MitID app

Der kan være flere brugere på én og samme MitID app. Det er praktisk, hvis du også skal bruge MitID på dit arbejde.

Det kan også være, at I er flere personer i den samme husstand, som benytter den samme tablet. I så fald kan I ikke bruge fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse, men skal have hver jeres bruger-ID og PIN-kode til MitID appen, som I ikke må dele med hinanden.

  • Åbn MitID appen
  • Åbn Indstillinger i MitID app
  • Vælg “Tilføj bruger” i menuen og tryk på “Næste
  • Tryk på “Aktivér MitID app” og følg vejledningen "Hent og aktivér MitID app"
Hent og aktiver MitID app (vejledning)

Alternativer til MitID app

 

MitID kodeviser

MitID kodeviser

MitID kodeviseren er en lille, elektronisk enhed, der viser en engangskode.

Indtast koden, når du logger ind og godkender med MitID.

Læs mere om MitID kodeviser
MitID kodeoplæser

MitID kodeoplæser

MitID kodeoplæser er beregnet til personer med nedsat syn.

MitID kodeoplæser kan læse koder højt for dig og vise koder på en stor skærm. Du kan ændre sprog og lydstyrke direkte på MitID kodeoplæseren.

Læs mere om MitID kodeoplæser
MitID chip

MitID chip

MitID chip er til dig, der har brug for at godkende og logge på med MitID mange gange hver dag, fx i forbindelse med dit arbejde.

Læs mere om MitID chip