Hjælp andre med MitID

Selvom der er hjælp at hente til at få MitID, kan det for nogen være rart at få lidt ekstra støtte af en, som man stoler på. Derfor er det godt at hjælpe hinanden – blot skal man være opmærksom på, hvad man må, og hvad man ikke må, da MitID er strengt personligt. Hvis det er dig selv, der har brug for lidt ekstra hjælp, kan du med fordel vise dette til den, som skal hjælpe dig.

Det må du

Forberedelse til at få MitID

Du må gerne finde information om MitID eller gøre den, du hjælper, klar til at få MitID.

Det skal I have klar:

• En computer, tablet eller smartphone
  • NemID nøglekort eller nøgleapp, der tilhører personen, som du hjælper (husk, at du ikke må bruge NemID på en andens vegne)
  • Adgang til sms eller e-mail

Når I går igennem trinene til at få MitID

• Du må indtaste eller redigere kontaktinformationer, fx mobilnummer eller e-mail.
  • Du må indtaste informationer fra sms eller e-mail, fx når I skal validere mobilnummeret.
  • Du må også gerne tale med personen om, hvordan man laver et godt bruger-ID og en stærk adgangskode – men du må ikke vide, hvad det er.

Se mere her:

Video: Sådan får du MitID app

Video: Sådan får du MitID kodeviser eller kodeoplæser

Folder - NemID bliver til MitID(pdf)

Det må du IKKE

• Du må ikke se eller kende de personlige koder hos den, du hjælper. Koderne må ikke deles med andre.
  • Du må ikke bruge eller opbevare MitID app, -kodeviser, -kodeoplæser eller -chip for den, du hjælper. De er personlige og må kun bruges og opbevares af dén, som har et MitID, der er knytte til dem.

Kig væk

• Derfor skal du kigge væk, når den, du hjælper, opretter eller indtaster følgende:
    Bruger-ID, som skal bruges, hver gang han eller hun bruger MitID.
  • PIN-kode, som skal bruge, når han eller hun godkender med MitID app
  • Adgangskode, som skal bruges, hvis han eller hun har valgt MitID kodeviser eller MitID kodeoplæser.

Hvor og hvornår kan man få MitID?

Man kan få MitID, når man får besked i sin net-/mobilbank om, at det er ens tur. Det er desværre ikke muligt at få oplyst, hvornår det er – heller ikke ved at ringe direkte til sin bank. Det er også muligt at MitID her.

Man kan ikke få MitID på en andens vegne

Vær opmærksom på, at du ikke kan få MitID på en andens vegne. En person, som ikke selv kan få MitID – evt. med den ekstra hjælp, som er beskrevet her – skal i borgerservice, hvis personen stadig har brug for selv at kunne godkende eller logge ind på selvbetjeningsløsninger. Hvis personen har brug for, at en anden person, fx en pårørende, kan hjælp med konkrete handlinger i selvbetjeningsløsninger, skal pårørende have fuldmagt til det specifikke område.
Læs mere om fuldmagt og MitID

Mød op i borgerservice

Hos borgerservice skal du identificere dig med gyldig legitimation for at få hjælp til at få MitID. Husk at bestille tid i borgerservice, inden du møder op.

Find din nærmeste borgerservice og bestil tid

Hvad er gyldig legitimation